KıbrısManşet

Creditwest Bank’ın haklı gururu

Creditwest Bank, bilgi sistemleri faaliyetlerine ilişkin tüm bilgi ve varlıkları korumak amacıyla, “Uluslararası Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” belgesini alan ilk Kuzey Kıbrıs bankası oldu.

Creditwest Bank, bilgi sistemleri faaliyetlerine ilişkin tüm bilgi ve varlıkları korumak amacıyla, “Uluslararası Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” belgesini alan ilk Kuzey Kıbrıs bankası oldu.

Banka, düzenlenen basın toplantısıyla ISO/IEC 27001:2013 belgesini anlatırken, Concorde Hotel’de düzenlenen toplantıda bankanın şube müdürleri ve üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Söz konusu sertifika ile Creditwest Bank müşterilerinin ve paydaşlarının verilerinin, bankada gerçekleştirdikleri tüm iş süreçlerinin gizliliğinin, bütünlüğünün ve erişilebilirliğinin güven altında olduğu, uluslararası bilgi güvenliği standardı tarafından onaylandı.

Bankadan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, dünyada ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ni benimsemenin, kurumların yasal mevzuatlara uyumda gösterdiği hassasiyetin ispatı olarak değerlendirildiği belirtilerek, “Böylelikle, tüm denetim otoritelerine bilgi sistemleri süreçlerinin ISO 27001:2013 standartları ile yürütüldüğü ve bunun bağımsız otorite tarafından onaylanması ile bilgi güvenliği konusundaki olgunluk seviyemiz ispatlanmaktadır” denildi.

CREDİTWEST İLK BANKA

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş’ın da katıldığı toplantıda yapılan konuşmalarda sertifikanın alındığı süreç ve neden alındığı anlatılırken, Creditwest Bank’ın belgeye sahip olan ilk banka olduğuna vurgu yapıldı.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş konuşmasında Kıbrıs’ta bankacılık sektörü açısından en zor dönem olan 1994 krizinde Creditwest’i hayata geçirdiklerini hatırlatarak, kararlı ve doğru bir takım çalışmasıyla çok önemli bir noktaya geldiklerini anlattı.

Altınbaş, Kuzey Kıbrıs’ta özel sektör bankacılığı içerisinde bir numara olduklarını vurguladığı konuşmasında “Kârlılık ve aktif büyük anlamında en öndeyiz, birinci sıradayız, uluslararası standartlarlar ve güvenlikle ilgili aldığımız bu sertifika da ayrıca bizi gururlandırmıştır” ifadelerini kullandı.

ÜLKE İÇİN DE GURUR KAYNAĞI

Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer de konuşmasında ISO 27001 belgesinin sadece bankaları değil ülke için de bir gurur kaynağı olduğunu belirtirken, tüm ekibine ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Yapılan diğer konuşmalarda bankanın Bilgi Sistemleri Müdürü Bora Tüccaroğlu, belgeye kadar olan süreçleri anlattı ve adanın kuzeyinde bu uluslararası belgeyi alan ilk banka olduklarını yineledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş, dünyaya açılan yatırımlarında öncü olmayı hedeflediklerini söyledi, hem bilgi güvenliği ve dijital dönüşüm, hem de çevre anlamında uluslararası standartlara sahip olmanın önemini vurguladı.

Yönetim Kurulu üyesi Haluk Levent Ünal, bilgi güvenliğinin özellikle dijital süreçte son derece önemli olduğu üzerinde durdu ve “Çağımız bilgi çağı, bilgi en önemli servet ve korunması gereken hazine haline geldi” dedi.

Basın toplantısında Proks Kurucu Ortağı Özlem Kurucu da Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi hakkında bilgi verirken, UITSEC International adına konuşan Fatih Şahin Gülay, kurumsal ve kişisel verilerin korunması süreçlerinden söz etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu