KıbrısManşetToplum

CTP: “Asayiş sorunları halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye atıyor”

CTP İskele İlçesi örgütü İskele'deki sorunlara işaret ederek hükümete acil çözüm bulması ve toplumun huzurunun sağlanması için çağrıda bulundu

CTP İskele İlçesi örgütü İskele’deki sorunlara işaret ederek hükümete acil çözüm bulması ve toplumun huzurunun sağlanması için çağrıda bulundu.

“ASAYİŞ SORUNLARI HALKIN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR”

“Bir süreden beridir İskele bölgesinde yaşanmakta olan kontrolsüz yapılaşmanın ve altyapısız gelişmenin yaratmakta olduğu sorunlar konusunda CTP İskele İlçesi olarak uyarılar yapmaktayız. Bir yandan ülkeyi yönettiğini iddia edenlere, diğer yandan ise yerel idareye önerilerimizi sunmakta ve bu kontrolsüzlüğe bir dur demeleri gerektiğini söylüyoruz.

Hal böyleyken yaptığımız hiçbir eleştiri ve öneriye ilgi gösterilmemektedir ve bu nedenle gerek adli olaylar bakımından gerekse çevresel sorunlar bakımından İskele’de yığınla problem yaşanmaya devam etmektedir. İskele’de bu sabaha karşı meydana gelen ve genç bir yurttaşın ölümüyle sonuçlanan üzücü olay, bölge güvenliğinin ne kadar büyük risk altında olduğunu hepimize bir kez daha göstermiştir.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan iş kazasında kaybedilen insanlar, ondan önce yaşanan adli olayların tümü uyarılarımızın ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Bölgede yaşanan çarpık yapılaşma, denetimsiz iş yerleri, insan sağlığını tehdit edecek boyuta varan deniz kirliliği, yabancı nüfus artışı, trafik ve çevre sorunları bu sorunların yalnızca bir kısmıdır. Bölgede bu tür vakaların artması, halkı endişeye sürüklemektedir.

CTP İskele İlçesi olarak beklentimiz, yukarıda bahsettiğimiz sorunlara acil çözüm bulunması ve toplumun huzurunun sağlanmasıdır. Bunun yapılmaması durumunda her gün yeni vakalarla karşılaşmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle dün akşam kaybettiğimiz yurttaşımızın ailesine başsağlığı diler, bir kez daha bu üzücü olayların yaşanmamasını temenni ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu