KıbrısManşetToplum

CTP: “Bu kadar yoksullaşma ve yoklaşmayı hak etmedik”

CTP’nin ‘Biz Varız’ yürüyüşü binlerce insanı bir araya getirdi, Erhürman, “Bu akşam perde yırtıldı, ortaklaştığımız bir nokta var, biz bu ülkeyi seviyoruz” dedi

CTP’nin ‘Biz Varız’ yürüyüşü binlerce insanı bir araya getirdi, Erhürman, “Bu akşam perde yırtıldı, ortaklaştığımız bir nokta var, biz bu ülkeyi seviyoruz” dedi

“BU ÜLKEYİ GÜZEL GÜNLER İÇİN HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), “Biz Varız” sloganıyla Kuğulu Park’tan Sarayönü’ne yürüdü, yürüyüşe birçok sivil toplum örgütünden, dernekten, sendikadan ve siyasi partiden temsilciler katıldı.

Birçok farklı kesimden önemlli bir kalabalığın katıldığı yürüyüşte CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Bu perde bu akşam yırtıldı, bundan sonra bu halkı görecekler, farklı fikirlerde olabiliriz ama ortaklaştığımız bir nokta var, biz bu ülkeyi seviyoruz” diye konuştu.

“Bu yolun sonunda bu zihniyet gidecek ve hep birlikte geleceğiz ve bu ülkeyi güzel günler için hep birlikte yöneteceğiz” diyen Tufan Erhürman, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu kadar yoksullaşma ve yoklaşmayı hak etmedik”

“Bu ülkeyi seven, çocuklarımızı seven, bunlar bize reva değildir diyen güzel insanlar, hepiniz hoş geldiniz. Farklı fikirlere sahip olabiliriz, farklı siyasi eğilimlerden gelmiş olabiliriz ama ortaklaştığımız bir nokta var. Biz bu ülkeyi seviyoruz! Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili endişe ettiğimiz için burada toplandık. Çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar diye toplandık. Filistin’de her gün kaybettiğimiz o küçük çocukların önünde saygıyla eğilmek için de toplandık. Bu dünyada barış değil savaş çığırtkanlığı var. Bütün dünyada da bu güzel adada da insan hakları ve adalet istiyoruz. Var oluş mücadelesinin çok sıkıntılı günleri oldu, yok olma endişesini yaşadık. Bu kadar uzun mücadelelerden sonra 2023 yılında bu kadar yoksullaşmayı ve yoklaşmayı hak etmedik. Çocuklarımızın ‘ben bu ülkeden göç edeceğim’ demesini hak etmedik. Bu zihniyeti reddediyoruz.”

“Vardık, varız, var olacağız”

“Kıbrıs Türk halkı, bunca yıldır var oluş mücadelesini verdikten sonra yok sayılmayı, çocuklarına araba almayı dahi hayal edememe durumunda. Ev kiralamayı aklından geçiremiyor. Kıbrıs Türk halkı bunları hak etmiyor. Şu anki zihniyet, irade gösteremiyor. Beceriksizlik, basiretsizlik aldı başını gidiyor. Biz bunları yaşarken utanmadan sandalye oyunlarıyla, koltuk kapmaca oyunlarıyla vakit geçirmeye devam ediyorlar. Ama yağma yoktur. Bu halk gönlü geniş bir halktır, sabırlı bir halktır. Yavaş atın çiftesi fena olur. O noktaya gelirseniz, öyle bir çifte yiyeceksiniz ki, nereden geldiğini şaşıracaksınız. Kıbrıs Türk halkının tarihinde Sarayönü önemli bir meydandır. Hiç kimse bu halkı bu meydana hapsedemez. Hiç kimse bu halkı, bu zihniyete mahkum edemez. Hiç kimse bu halkı yok etmeye cüret dahi edemez. Vardık, varız, var olacağız.”

“Bu yolun sonunda bu zihniyet gidecek”

“Bu akşam başlıyoruz dedik. Bu bir başlangıç. Uzun süredir süren sessizliğin ardından ortaya çıkan bir başlangıç. Böyle başladı, çocuklarımızın endişelerini yüreğinde taşıyanlar burada toplandı. Çocuklarımızın geleceğine dair yüreğinde o endişeyi taşıyanların daha bir kısmı burada değil. Bu perde bu akşam yırtıldı. Bundan sonrasını görecekler. Bizi yok sayanlar, yok etmeye çalışan bu zihniyet bilecek ki biz varız. Evet, biz yola çıktık ve bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Bu yolun sonunda bu zihniyet gidecek ve hep birlikte geleceğiz. Bu ülkeyi güzel günler için hep birlikte yöneteceğiz. Başta bu akşam bizlerle olan tüm konuklara yürekten teşekkür ediyorum. Bu mesele var oluş meselesidir.”

CTP’nin yürüyüşüne katılım gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun önde gelen isimleri:

Ahmet Serdaroğlu Kamu-İş Genel Başkanı
İzzet İzcan BKP Genel Başkanı
Serdar Denktaş
Güven Bengihan KTAMS Genel Başkanı
Metin Atan Kamu-Sen Başkanı
Mehmet Ali Güröz Koop-Sen Genel Başkanı
Mehmet Küçük – Dr Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı
Emin Akkor Gazeteciler Birliği Başkanı
Mustafa Baybora KTÖS Başkanı
Jale Refik Rogers
Ayşegül Baybars
Gülşah Sanver Manavoğlu
Ayer Yarkıner Makine Mühendisleri Odası başkanı
Kozan Uzunoğlu Mimarlar Odası başkanı
Koral Aşam Dev-İş başkanı
Tunç Adanır KTMMOB başkanı
Mehmet Ali Ardıç KTEZO başkanı
Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer
Eski Başbakan Ömer Kalyoncu
Eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu
CTP milletvekilleri ve belediye başkanları

Diğer Haberler

Başa dön tuşu