KıbrısManşet

CTP, “Bu kez siz bizi destekleyin” diyerek ödünç oylarını geri istiyor

2018 Yerel Seçimleri’nde Lefkoşa Türk Belediyesi’ne aday göstermeyerek LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yı destekleyen Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 27 Kasım’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde LTB Başkanlığı’na Sıla Usar İncirli’yi aday göstermesi yeni bir tartışmayı alevlendi.

2018 Yerel Seçimleri’nde Lefkoşa Türk Belediyesi’ne aday göstermeyerek LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yı destekleyen Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 27 Kasım’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde LTB Başkanlığı’na Sıla Usar İncirli’yi aday göstermesi yeni bir tartışmayı alevlendi.

SOLDA KAVGA ERKEN BAŞLADI

PATLAK: CTP, “BU KEZ SİZ BİZİ DESTEKLEYİN” DİYEREK ÖDÜNÇ OYLARINI GERİ İSTİYOR

KAVGA BÜYÜYOR… Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Bağımsızlık Yolu arasında, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Özel Yasa Tasarısı’nın Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldüğü gün belediye emekçilerinin gerçekleştirdiği eyleme ‘destek’ söylemleri üzerinden başlayan tartışma, sol kesimden diğer siyasi partililerin de katılımıyla Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı adaylığı üzerinden yeni bir boyut kazanarak büyümeye devam ediyor. Ülkemizde sol siyaset; CTP ve diğerleri olarak ciddi bir bölünmeye doğru sürükleniyor. Sol partiler CTP’li vekilleri belediye emekçilerini sokakta yalnız bırakmakla suçlarken, CTP’li vekiller ise “Biz emekçilerin yanındayken siz neredeydiniz” söylemleri üzerinden tepkisini dile getiriyor.

BAĞIMSIZLIK YOLU’NDAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER… Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Celal Özkızan, CTP’ye yönelik yaptığı açıklamada, CTP’nin belediyeler konusunda özünde UBP’den çok farklı düşünmediği görüşünü de belirterek, buna rağmen CTP’nin UBP’ye karşı kazan kaldırdığını ortak hareket etmesi gereken toplumsal muhalefet kesimlerini de dışladığını öne sürdü. Özkızan, “CTP ‘ben bildiğimi yapacağım, siz de peşimden geleceksiniz’ diyor, bütün ortak alanları susturuyor, bu tavrına karşı çıkanlara karşı da sosyal medyada linç kampanyası başlatıyor” ifadelerini kullandı.

CTP, GEÇMİŞTEN ÖRNEKLERLE “BU KEZ DE SİZ BİZE DESTEK OLUN” DİYOR… CTP kanadından birçok isim; CTP’nin geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen seçimlerde Mustafa Akıncı ve Mehmet Harmancı gibi CTP’li olmayan sol adaylara destek verdiğini ve seçim kazanmalarını sağladıklarını belirterek, CTP olarak aynı desteği görmediklerinden yakındı. Özellikle 2018 yerel seçimlerinde CTP’nin aday gösterdiği bölgelerde sol kesimden yeterli desteği görmediğini kaydeden CTP’liler, “Lefkoşa Türk Belediyesi’ne aday belirlemek için Mehmet Harmancı’nın karar vermesini mi bekleyecektik” sözleriyle, CTP’nin kendi adayı ile Lefkoşa Türk Belediyesi’ne talip olduğunu dile getirdi.

SOL KESİMDEN CTP’YE KARŞI SERT TEPKİ…
  Öte yandan 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimini örnek gösteren birçok kişi ise, “CTP, 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tufan Erhürman’ı Cumhurbaşkanı adayı göstermeyip Mustafa Akıncı’yı destekleseydi, Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. Turdan Mustafa Akıncı lehine sonuçlanırdı” sözleriyle CTP’nin Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı için Sıla Usar İncirli’yi aday göstermesine tepki gösterdi ve hatta CTP’yi Ulusal Birlik Partisi’nin “ekmeğine yağ sürmekle’ suçladı.

HARMANCI: HERKESİN KARARINA SAYGI GÖSTERMELİYİZ… Öte yandan adaylık konusunda sessizliğini korumaya devam eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hoşgörü çağrısı yaparak, kendisini destekleyen herkesten kavganın değil, sevginin büyümesi ricasında bulundu. Harmancı, kimseyle aday olduğu için kavga etmeye gerek olmadığını ifade ederek, “Partiler uzlaşsaydı elbette güzel olurdu ama herkesin kararına tümümüz saygı göstermeliyiz” dedi. Harmancı, en büyük yargıcın halk olduğunu, kararı halkın verdiğini ve kendilerinin de bu karara saygı duyduklarını belirtti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu