GenelKıbrısManşet

CTP Gazimağusa Milletvekili Adayı Aysal: “Gaile memlekete hizmet ise, koltuğa gerek yoktur”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Adayı Seran Aysal, Ada TV’de İçsel Bakış programına konuk oldu.

-GIYNIK ÖZEL

Mine İçsel’e konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa 2.sıra Milletvekili Adayı Seran Aysal, milletvekilliğini meslek olmadığını, halk tarafından seçilen kişilerin, halka hizmet etme ve ülkenin önünü açma zorunluluğu olduğunu belirtti.

“Pandemide halk seçtiklerini tanıdı”

Pandemi dönemiyle birlikte insanların evde geçirdiği uzun saatlerin, halkın kendisini yöneten insanları analiz etme ve inceleme fırsatı doğurduğunu belirten Aysal; “halk seçtiklerini tanıdı ve bir sorun olduğunu anladı” dedi.

İktidarda da muhalefette de yapacak çok şey var

Uzun dönemler süren milletvekilliklerinin odak noktasının halka hizmetten ziyade koltuk sevdası olduğunu belirten Aysal; “İktidarda yer bulamazsanız muhalefette halka hizmet edersiniz, iktidar milletvekili iseniz yasaların önünü açarsınız. Bir dönem başarılı olursunuz ikinci dönem için yeniden fırsat istersiniz. Ama koca bir dönemde  bir şey veremezsiniz halka, ikinci dönem ne vereceksiniz?” diye konuştu.

“Topluma hizmet etme noktası sadece milletvekilliği yapmak değildir”

Halka hizmet etmek için makamlara ihtiyaç olmadığını, hayatın her alanında topluma hizmet verebilecek konulara değinilebileceğini belirten Aysal; “ Topluma hizmet etme noktası sadece milletvekilliği yapmak değildir. Gaileniz bu topluma bir şeyler katabilmek ise bir çok alan yaratırsınız kendinize. Birçok noktada topluma hizmet edersiniz. Ben 2 hafta önce KTMMO’da Başkanlık görevimi devrettim. ‘Gideyim vekilliği deneyim olmazsa geri dönerim’ noktasında asla değilim. Ben başkan değilken de Oda’ma sahip çıkabilirim, koltuk derdim yok. Halkın da bu düşünceye sahip vekilleri Meclis’e göndermesi gerek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu