KıbrısManşetSiyaset

CTP Genel Başkanı Erhürman: İnsanlar, ekmek, süt alırken hesap yapmaya başladı

Meclis Genel Kurulu’nun olağanüstü birleşiminin nisabın sağlanmaması nedeniyle yapılamamasının ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis’te basın toplantısı düzenliyor.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, iktidar partilerinin milletvekillerinin toplantıya katılmaması nedeniyle bugünkü olağanüstü toplantının yapılamadığını ancak olağanüstü toplantı çağrılarını 24 Ağustos Perşembe günü için yineleyeceklerini söyledi.

Ülkedeki sorunları değerlendirerek hükümete partisi adına eleştirilerde bulunan Erhürman, CTP olarak mücadeleyi hem Meclis’te hem de Meclis dışında sürdüreceklerini belirtti.

“Yaşam hakkının tanınmadığı bir dönemden geçiyoruz”

Erhürman, ülkenin kritik ekonomik bunalımla karşı karşıya olduğunu, alım gücünün yerlerde süründüğüne dikkat çekti, “Özel sektör, asgari ücretli, kamuya yeni başlayanların durumu ortada. Yaşam hakkının tanınmadığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Bir süredir, nüfus politikasının zorunluluğundan bahsettiklerini hatırlatan Erhürman, hükümetin bu durumun gailesini daha çekmediğini ifade etti.

Erhürman, “Alım gücümüz düştü. Çocuklarımıza ev alamıyoruz, ev kiraları ödenemiyor. Araba da alamaz duruma geldik. Marketten günlük ihtiyaçları dahi karşılayamaz hale gelen insanlarımız var” diye konuştu.

“Bakanlar, müsteşarlar değişiyor”

Hükümetin ‘sandalye oyunu’ oynadığını vurgulayan Erhürman, şu anda ülkenin en sıkıntılı dönemde olmasına rağmen bakanlar, müsteşarların değiştiğini, kurultayın gündeme geldiğini ifade etti.

“Sadece yoksullaşmıyoruz, yoklaşıyoruz”
Erhürman, yabancıların alım güçlerinin dövizle birlikte yükseldiğini bu nedenle fiyatların aşağıya çekilmediğini dile getirerek, “Yoksullaşmıyoruz, dikkate alınmayan bir noktaya geliyoruz. Sadece yoksullaşmıyoruz, yoklaşıyoruz, piyasada yok hükmündeyiz” dedi.

Ülkede artan suç oranlarına, güvenlik sıkıntılarına da değinen Erhürman, yabancılara mülk sınırına yönelik yasa çalışması içinde olduklarını açıkladı.

“Yeni bir yasa çalışması içerisindeyiz”
Halkın alım gücünün korunması için çeşitli formüller üzerinde çalıştıklarını ifade eden Erhürman, yabancılara mülk sınırına yönelik yasa çalışması içinde olduklarını açıkladı.

Erhürman, stabil para birimine endeksli muhasebe sistemine geçilmesi, hayat pahalılığını iki ayda bir belirlemek gibi yapısal önlem alınması gibi birçok konudaki söylemlerine hükümetin bu konularda hiçbir çalışması olmadığını ve halk adına yapılan önerileri yok saydığını söyledi. Ercan Havalimanı’ndaki ek sözleşme konusunda da açıklamalarda bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Taşyapı’ya 59 milyon TL ödeme öngören sözleşmeyi bir hafta 10 gün içerisinde yargıya taşıyacağız” dedi.

“Çocuklarımız ‘göç edeceğim’ diyor“
11-12 yaşındaki çocuklarımız ‘göç edeceğim’ diyor. Bu gidişin gidiş olmadığını herkes biliyor. Aileler, çocuklarına gittiğin yerde kal diyor” diyen Erhürman, ülkenin yaşanamaz hale geldiğini bir kez daha yineledi.

Erhürman, “İnsanlar, ekmek, süt alırken hesap yapmaya başladı. Arkadaşların derdi ise kim bakan olacak” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu