KıbrısManşetSiyasetToplum

CTP Genel Başkanı Erhürman: Saldınız çayıra Mevlam kayıra…

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un, “ülkedeki kaçak yaşam” hakkında yaptığı açıklamalara karşı sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

CTP Genel Başkanı Erhürman, İçişleri Bakanı Oğuz’un, “Kimseyi suçlamak istemem ama öğrenci olarak gelip öğrencilik bittikten sonra ülkeyi terk etmiyorlar, kimse bu insanların nerede olduğunu da sorgulamıyor ve bu kişiler kaçak şekilde yaşıyor” sözlerine karşın açıklamada bulunan Erhürman, bahse konu “kimsenin” kim olduğunu Oğuz’a sordu.

Erhürman’ın paylaşımı şu şekilde:

“KİMSE KİM ACABA?

Hiç duymadığımız suç türleri, suç işleme yöntemleri her gün gazetelerin sayfalarında. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği konusundaki endişeleri her gün daha da artıyor.

Tam da bu sırada ülkenin İç İşleri Bakanlığı’ndan açıklama geliyor: “Kimseyi suçlamak istemem ama öğrenci olarak gelip öğrencilik bittikten sonra ülkeyi terk etmiyorlar, kimse bu insanların nerede olduğunu da sorgulamıyor ve bu kişiler kaçak şekilde yaşıyor”.

Buradaki “KİMSE” kim acaba?!

Tekrar ediyorum! Bu açıklama Sn. Dursun Oğuz’dan geliyor. Muhalefetten falan değil!

Sorun sadece yükseköğretimde mi? Hayır! Çalışma yaşamında da, yabancılara mülk satışında da aynı sorunlar var. Sorun, kontrolsüz nüfus akışı! Biz senelerdir “nüfus politikası” diyoruz. Olmazsa, can ve mal güvenliği de ortadan kalkacak, yoksulluk da, yoklaşma da, göç de engellenemeyecek diyoruz.

“Hükumet”, abartıyorsunuz diyor. Sn. Üstel “Nüfusu biliyorum ama söyleyemem”, Sn. Oğuz “bilmiyorum”, Sn. Tatar, “410,000”, küçük ortak DP Genel Sekreteri “1 milyon” diyor.

5 yıldır aynı “hükumet” var ülkede. Küçük ortaklar değişebiliyor, büyük yerli yerinde! Ve bugün yukarıda yer alan açıklama muhalefetten değil, büyük ortaktan, Sn. Dursun Oğuz’dan geliyor.

İşte, “saldınız çayıra Mevlam kayıra”, “yönetmiyorsunuz”, “varlığınız zarardan başka bir şey değil”, “bu zihniyetten kurtulmadıkça bu halk, bu ülke iflah olmayacak” derken kast edilen bu!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu