KıbrısManşetSiyaset

CTP ilk kez birinci sırada

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS) Nisan ayı araştırmasında halka siyasi partilerin durumunu da sordu. Meclisteki partiler arasında en başarılı parti olarak gösterilen Cumhuriyetçi Türk Partisi, “Pazar günü seçim olsa” yüzde 19.67 oy oranıyla açık ara önde çıkar

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS) Nisan ayı araştırmasında halka siyasi partilerin durumunu da sordu.

Meclisteki partiler arasında en başarılı parti olarak gösterilen Cumhuriyetçi Türk Partisi, “Pazar günü seçim olsa” yüzde 19.67 oy oranıyla açık ara önde çıkar.

Ancak, araştırmaya katılanların neredeyse yüzde 38.41’i sandığa gitmeyeceğini söyleyerek, en büyük kesimi oluştururken, kararsızların oranı da yüzde 14.75 ile CTP hariç tüm partilerin üzerinde çıktı.

Araştırmayla ilgili olarak verilen bilgilere göre katılımcıların yüzde 8.9’u UBP, yüzde 1.64’ü DP, yüzde 1.41’i HP ve yüzde 1.17’si de YDP’ye oy vereceğini söyledi.

Meclis dışındaki partilere oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 3.51 seviyesinde hesaplandı.

EN BAŞARILI CTP GÖRÜLÜYOR

CMIRS’in her üç ayda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği çalışmanın Nisan 2022 dönemi 500 kişiyle telefon anketi şeklinde yürütüldü.

Bu çalışmada ayrıca ülkedeki siyasi partilerin durumunu ölçmek amacıyla katılımcılardan meclisteki ve muhalefetteki tüm partilerin tek tek ne derece başarılı veya başarısız olduğunu belirtmeleri de istendi.

Çıkan sonuca göre meclisteki en başarılı parti yüzde 21.1 ile CTP, en başarısız parti ise yüzde 6.3 ile YDP olurken, meclis dışında kalanlar içinde en başarılı parti yüzde 8.5 ile TDP, en başarısız parti ise yüzde 1.2 ile MDP gösterildi.

Başarı puanlamasında UBP’yi çok başarılı ve başarılı görenlerin oranı yüzde 13.2 olurken, başarısız ve çok başarısız görenlerin oranı yüzde 86.8 düzeyinde ölçüldü.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu