KıbrısManşet

CTP iyimser

Erdoğan Sorakın: Yüzde 50’nin üzerinde bir oran ile kurulabileceğini düşünüyorum

Dün gerçekleşen toplantının ardından bugün de CTP – HP – TDP – DP tekrar bir araya gelecek ve son durumu değerlendirecek.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Bugün CTP – TDP – DP – HP, Genel Başkanları tekrar görüşecek.

Partiler son durumu değerlendirecek. Bugün yapılacak olan toplantının henüz saati ve tarihi belli değil.

Dün gerçekleşen CTP Genel Merkezi’ndeki siyasi partilerin 3 saatlik görüşmenin ardından bugün tekrar bir görüşme olacağını CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Genç TV ekranlarında yayınlanan Nazar Erişkin’in hazırlayıp sunduğu ‘Bugüne Dair’ adlı programa katılarak açıkladı.

Sorakın, CTP olarak 4’lü koalisyon ve seçim hükümeti üzerinde durduklarını, bugün her şeyin netleşeceğini ve sürenin artık daraldığını ifade ederek “4’lü koalisyon hükümetini olumsuz olarak görmüyorum” diyerek yüzde 50’nin üzerinde bir oran ile kurulabileceğini aktardı.

CTP Genel Sekreteri Sorakın, bazı fikir ayrılıkları olduğunu fakat CTP olarak teknokrat ağırlıklı bir hükümet modeli üzerinde durulduğunu dile getirerek “Müzakereler, görüşmeler devam ettiği için toplantıların içeriği hakkında bir şey söylemek istemiyorum… Bugünden sonra her şey netleşecektir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu