KıbrısManşet

CTP Kadın Örgütü’nden Korkmazhan tepkisi

CTP Kadın Örgütü, Korkmazhan’a Türkiye’ye giriş izni verilmemesine yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, Sol Hareket Genel Sekreteri Dr. Abdullah Korkmazhan’a Türkiye’ye giriş izni verilmemesine tepki gösterdi.

CTP Kadın Örgütü’nden konuyla ilgili yapılan ‘Kendi halkının özgürlüklerini koruyamayanlar görevini devretsin’ başlıklı açıklamada, “Kıbrıs’ta federal çözümü, demokrasiyi, insan haklarını ve uluslararası hukukun içinde yer almayı savunmayı ve bunun için mücadele etmeyi ‘milli güvenliğe aykırı hareket” olarak değerlendirip, arkadaşlarımızın Türkiye’ye girişlerini engelleyenleri kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verildi.

CTP Kadın Örgütü tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Barışı savunan, ayrımcı ve ötekileştirici politikalara, kalemle ve kitapla karşı çıkmaktan başka hiç bir şey yapmayan Ali Bizden, Ahmet Cavit An, Ali Kişmir ve Okan Dağlı gibi yurttaşlarımıza şimdi de Abdullah Korkmazhan arkadaşımızın eklendiğini üzüntüyle görüyoruz. Bizler, KKTC vatandaşı aydınlarımıza, yazarlarımıza, gazetecilerimize ve vekillerimi dâhil, çözüm yanlısı siyasetçilerimize yapılan bu insan haklarına aykırı muameleleri kabul etmiyoruz. Kıbrıs’ın barış yanlısı insanlarını “milli güvenliğe aykırı” olarak gören zihniyet bilmelidir ki,  barış, demokrasi ve insan hakları herkese lazımdır.

Kıbrıslı Türk yetkililer, Türkiye’nin “G-82 kodlu Türkiye’nin aleyhinde faaliyetlerde bulunmak” gerekçesiyle uyguladığı bu prosedüre karşı acizdir. Başta Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı olarak atanan Tahsin Ertuğruloğlu olmak üzere, KKTC vatandaşlarına yapılan bu haksızlığa karşı sessiz kalan “yetkilileri” istifaya davet ediyoruz. Kendi halkının çıkarlarını ve özgürlüklerini koruyamayan yöneticilerin yapacağı en iyi şey, görevlerini devretmektir!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu