GenelKıbrısManşetSiyaset

CTP, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adaylığına Filiz Besim’i düşünüyor

-GIYNIK KULİS

Cumhuriyetçi Türk Partisi, yerel seçimlerde Lefkoşa’da kendi Belediye Başkanı adayını çıkaracağını açıklamıştı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin bu kararı, başta TDP olmak üzere tüm sol partileri memnun etmemiş; “solda birlik olunmalı” çağrılarının yüksek sesle, tekrar gündem gelmesine neden olmuştu.

Nitekim Cumhuriyetçi Türk Partisi 2018 yılında destek verdiği TDP’nin Belediye Başkanı adayı Mehmet Harmancı’yı 2022 Yerel Seçimlerinde desteklemeyeceğini yinelemiş; “amiral gemi” olarak isimlendirdiği Lefkoşa Türk Belediyesi için muhakkak bir aday belirleyeceğini ifade etmişti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin kararını açıklamasının ardın gözler çıkacak “güçlü”adayın kim olacağı noktasına çevrildi. Eski LTB Başkanlarından ve partinin eski Genel Sekreterlerinden Kutlay Er “partim yetki verirse görevden kaçmam” açıklaması yapsa da, partinin aklındaki ismin Erk’i işaret etmediği öğrenildi.

GIYNIK’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; CTP, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı için eski Sağlık Bakanlarından Filiz Besim’i aday göstermeyi düşünüyor.

Daha önce parti vekillerinden Dr.Sıla Usar İncirli’nin de isminin geçtiği adaylık konusunda karar tam anlamıyla alınmasa da Filiz Besim ismi üzerinde yoğunlaşıldığı ifade ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu