GenelKıbrısManşetSiyasetSürmanşetTürkiye

CTP Milletvekili Akansoy: “Müzakerelerle ilgili ilk söz hakkı Kıbrıslı Türklerin olmalı”

CTP Milletvekili Asım Akansoy, müzakerelerle ilgili ilk söz hakkının Kıbrıslı Türklerde olması gerektiğine vurgu yaptı

GIYNIK – EMEL DOĞAN

CTP Milletvekili Asım Akansoy GIYNIK Web TV’de Gizem Özgeç’in konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu.

CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Sayın Çavuşoğlu veya herhangi birinin bizim adımıza müzakereler hakkında konuşması hem KKTC’ye zarar veren bir yaklaşımdır hem de dünyaya bizim adımıza yanlış bir mesaj verilmiş olur” ifadelerine yer verdi.

“Hasta kanser ise kemoterapi ile iyileştirebilirsiniz. Kanser olan bireyi panadol ile iyileştiremezsiniz. Sorun büyükse tedavisi de büyüktür” diyerek sözlerine başlayan Akansoy, “her UBP dönemi, Türkiye ile ilişkilerimizin kötü olduğu dönem oldu. Ben her zaman Ulusal Birlik Partisi geldiği dönemlerde Türkiye ile aramızın kötü olduğunu ve olacağını söyledim. Bunun böyle olmasına gerek yoktur” dedi.

“MÜZAKERELERLE İLGİLİ ÇAVUŞOĞLU’NUN KONUŞMASI ÖNCELİKLİ KONU DEĞİLDİR”

“Biz Türkiye ile ilişkilerin bu şekilde olmasını istemiyoruz” diyen Akansoy, “Müzakerelerle ilgili sayın Çavuşoğlu’nun konuşması öncelikli konu değildir. Öncelikli konu; kendi siyasi irademizin konuşmasıdır” ifadelerini kullandı.

“KKTC’YE ZARAR VEREN BİR YAKLAŞIMDIR”

Akansoy, “Sayın Çavuşoğlu ile bir görüş alışverişi gerekirse bu zaten olur. Kıbrıslı Türkler her zaman Türkiye ile istişareye kapı açmış ve dikkate almış bir toplumdur. Ama sayın Mevlüt Çavuşoğlu veya herhangi birinin bizim adımıza müzakereler hakkında konuşması hem KKTC’ye zarar veren bir yaklaşımdır hem de dünyaya yanlış bir mesaj verilmiş oluyor” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu