KıbrısManşetToplum

CTP Milletvekili Barçın, taşımacılıkla ilgili itirazlara Posta Dairesi Müdürü’nün atanmasını eleştirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Bakanlar Kurulu tarafından alınan taşımacılıkla ilgili itirazları değerlendirecek komisyona artık Posta Dairesi müdürünün başkanlık edecek olması kararını eleştirdi.

Bakanlar Kurulu kararı ile İtiraz Kurulu’na Başkan olarak atanan Plan Proje Müdürü Ayşe Tosunoğlu’nun yoğun iş temposundan dolayı istifa etmesi nedeniyle yerine Posta Dairesi Müdürü Fatma Baysal’ın Başkan olarak atanması kararı ile ilgili CTP Milletvekili Devrim Barçın; “Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alma ve atama yapılır, istifa olmaz, olduysa da mutlaka bir sorun vardır demektir” dedi.

Barçın konu ile ilgili; “16 yıllık kamu deneyimi olan bir kişi olarak belirtmek isterim ki hiçbir siyasi atama Müdür, Bakanlar Kurulu kararında yazdığı gerekçe ile yani iş yoğunluğu nedeniyle istifa etmez, eğer bu gerekçe gerçek olsa Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alma ve atama yapılır, istifa olmaz, olduysa da mutlaka bir sorun vardır demektir” dedi.

Barçın konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Peki bu İtiraz Kurulu ne iş yapar, neleri görüşür?”

“İzin Kurulu’nun ücret karşılığı taşımacılıkta kullanılacak sefer hatlarının tespiti, taşımacılıkla iştigal edecek şahıslara işletme izni verilmesi ve kullanılacak araçların izinlendirilmesiyle ilgili yapılacak başvuruları değerlendirip ürettiği kararlarına yapılan itirazları değerlendirir.

Kesinlikle kişilerden bağımsız ve hangi dönem olursa olsun yanlış olduğunu düşündüğüm için yazıyorum ki bu Kurula Başkanlık edecek kişinin, görev, yetki ve sorumluluk bakımından hiçbir ilişkisi olmayan Posta Dairesi Müdürü olarak belirlenmesi tam bir aymazlık ve taşımacılık sektörüne ihanettir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu