KıbrısManşetSiyaset

CTP Milletvekili Candan: “Masada farklı alternatiflerin konuşulması mümkün değil”

CTP Milletvekili Armağan Candan, Kıbrıs sorununa ilişkin masada farklı alternatiflerin konuşulması noktasının gerçekçi gelmediğini vurguladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Kıbrıs sorununa ilişkin masada farklı alternatiflerin konuşulması noktasının gerçekçi gelmediğini vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, KTV’de Elif Şen Çatal’ın sunduğu Manşet programında açıklamalarda bulundu.

“FARKLI ALTERNATİFLERİ KONUŞMAK PEK MÜMKÜN DEĞİL”

CTP Milletvekili Armağan Candan, dün ilk kez gayri resmi bir görüşmede bir araya gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Anastasiadis’in, görüşme sonrası yaptıkları açıklamalara atıf yaparak, “Sayın Tatar masada federasyon dışında farklı alternatiflerin konuşulması gerektiğini görüşmede dile getirdiğini söylüyor. Ancak Anastasiadis’in de açıklamalarına bakarsak bu pek mümkün değil” dedi.

Bir çözüm şeklinin resmi olarak BM zeminine gelebilmesi için formülü iki kesminde kabul etmesi gerektiğini dile getiren Candan, “Gerek Rum kesimi gerek BM’nin duruşuna baktınca farklı modellerin müzakere masasında resmi olarak görüşülmesine ihtimal vermiyorum” dedi.

“5’Lİ KONFERANS KONUSUNDA SORU İŞARETLERİ ORTAYA ÇIKIYOR”

Anastasiadis’in görüşme sonrası ‘kendisinin federal çözüm konusunda kararlılığını’ ifade ettiğini, ‘Tatar bu kadar yıldan sonra farklı formülleri konuşmak istiyor’ sözlerini anımsatan Candan, bu açıklamalar neticesinde 5’li konferans yapılıp yapılamayacağına dair soru işaretlerinin ortaya çıktığını söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yaptığı konferans çağrısında, sürecin devamının vurgulandığını hatırlatan Candan, masada ‘federasyon’ olduğunu ifade etti.

Anastasiadis’in açıklamalarına bakıldığında, farklı alternatiflerin görüşülmesine ilişkin işaret olmadığını vurgulayan Candan, “Masada farklı alternatiflerin olması konusu gerçekçi gelmiyor” dedi.

Candan, 5’li konferansın toplanabilmesinin ön şartının Berlin’dekine benzer bir çerçeve ile mümkün olacağını dile getirdi.

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu