KıbrısManşet

CTP Milletvekili Özdenefe “özel hayatın gizliliği” yasası hakkında konuştu

Özdenefe: "CTP bu yasayı yaptı bu yasayı yaparak bütün gazetecilerin hapse atılmasının önünü açtı diyorlar. Olabilir mi öyle bir şey?"

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, BRT’de katıldığı Baykan Gürses’in programında, özel hayatın gizliliği yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yasanın kişinin temel hak ve özgürlüklerini koruduğunu ve 2014 yılına kadar yapılmayan düzenlemelerin Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından yapılması ve geçirilmesinden dolayı partinin eleştirildiğini dile getiren Özdenefe; “yapılması gereken bir değişiklik varsa mevzuatte gerekli düzenleme yapılır” diyerek, gündemdeki basın emekçilerinin, yayınladıkları bir haberden dolayı gözaltına alınması olayına da atıfta bulundu.

Özdenefe konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Özel hayatın gizliliği, her bireyin kendi ile ilgili özel bilgileri, verileri saklama hakkı, özel hayatın aile ve konut hayatının dokunulmaz oluşu ayrıca haberleşmenin gizliliğinin esas oluşu ve de basın özgürlüğü tüm bunlar anayasamız tarafından korunan hak ve özgürlüklerdir. 2014 yılına kadar herhangi bir düzenleme yoktu yasayla ilgili. Bir çok hakkın korunmasını ve bunun bir hak ve özgürükler temelinde ele alınmasını emrederken hangi şatlarda bu hakkın yasayla düzenlebileceğini de belirtir. Biz bunun keyfiyetten çıkması ve bu hakkın korunması için 2014 yılında bu yasayı geçirdik. Çok eleştirildik. Eleştiriler çok önemlidir. Enine boyuna tartışırsak toplumun menfaatine olduğunu da düşünürüm. Yapılması gereken bir değişiklik de varsa mevzuatta gerekli düzenleme de yapılır. CTP bu yasayı yaptı bu yasayı yaparak bütün gazetecilerin hapse atılmasının önünü açtı diyorlar. Olabilir mi öyle bir şey? Haklar birbiri ile yarışır o yüzden siyah beyaz değildir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu