KıbrısManşet

CTP Milletvekili Özdil Nami, Türkiye’den KKTC’ye getirilmesi planlanan elektrik ile ilgili açıklama yaptı

Özdil Nami: “Su boru hattıyla ilgili yaşanan süreci elektrikte de yaşamamız lazım

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Özdil Nami,   konuk olduğu TV programında açıklama yaptı.

Türkiye’den getirilmesi planlanan elektrik hattı hakkında açıklamalarda bulunan Nami, “Su borusu tamiri ile ilgili yaşanan süreci tekrar yaşamamamız lazım…” ifadelerini kullanarak geçtiğimiz günlerde gündeme gelen tamir ücretinin, kimin tarafından ödendiği konusuna dikkat çekti.

Türkiye’den gelen elektrikte, aynı olayların yaşanmaması adına her şeyin detaylı olarak belirtilmesi, belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Özdil Nami, “Çok ciddi çalışmalar yapılması lazım” dedi.

“Dünya kadar yapılması gereken şeyler var. Boruyla mı gelecek gemiyle mi? Nasıl getireceksiniz? Boruyla getireceksiniz, kıyıya çıkarıp nasıl dağıtacaksınız? Bir geceden yapılabilecek çalışma değil…” sözlerini kullanan CTP Milletvekili Nami, bahsi geçen geminin özel bir gemi olduğunu ve Türkiye’de bir tane bulunduğunu ifade etti.

Elektrikte tasarrufa gidilmesi için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Nami, “Bizim amacımız; ucuz ve temiz…” diyerek iki kriterin de sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Nami, karbon temelli yakıtlardan uzaklaşılması ve yenilebilir enerjinin önünün açılması için çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu