KıbrısManşetSiyasetToplum

CTP Milletvekili Şahali’den yurtdışı seyahatinde olan Bakan Arıkla’ya tepki!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, Meclis Genel Kurulu’nda “Limanların Özelleştirilmesi Girişimi ve Yasa Gücünde Kararname Garabeti” konulu güncel konuşma gerçekleştirdi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya sert eleştirilerde bulundu.

Arıklı’nın yurt dışında olmasını ve sosyal medya hesabından verdiği mesajları eleştiren Şahali, Arıklı’yı “hükümetin dalgacı mahmudu” olarak niteledi.

Limanların özelleştirilmesiyle ilgili konuşan Şahali, “KKTC’nin işletmecilerin rehinesi haline dönüştürüldüğünü” savunarak bunun Ercan Havalimanı’nda yaşandığını bir benzerinin de limanlarda yaşanacağını iddia etti.

‘Ercan kafasıyla limanları özelleştirecekseniz yandık’
CTP milletvekili Şahali sözlerine şu şkeilde devam etti: “Ercan’da ciddi anlamda yönetimsel sıkıntılar vardır. Biz bunu söylediğimizde Tanrı dağlarında pilav yeme meraklısı bakan tarafından hakarete maruz kalıyoruz ama gerçek budur. Limanlarda şu anda devlet fonksiyonu yanında özel şirketlerden de istifade edilerek hizmet verilmektedir. Devletin mali imkanları olmadığı için özelden hizmet satın alınabilir. Bunlar gerekli ancak Ercan’a atıfla devleti Ercan’da yok eden zihniyet şimdi limanlar için kolları sıvadı. Bu tam anlamıyla bir fiyaskodur”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu