GenelKıbrısManşet

CTP Milletvekili Salahi Şahiner: “Üreticiye gereken destek verilmiyor, üretimden kopuyorlar”

-GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Salahi Şahiner, GIYNIK TV’de Mine İçsel’in programına konuk oldu.

Uzun zamandır ülkede yaşanan kuraklığın son günlerde hakim olan yağışlar sonrası bir nebze de olsa derman bulduğunu belirten Şahiner, üreticinin de yüzünün güldüğünü dile getirdi.

“Yağmurla birlikte üreticinin sulama maliyetleri de düştü”

Yaşanan yağışlarla birlikte ekili tohumların ayağa kalkmasıyla filizlenmelerin yaşanacağını ve arpa-buğday rekoltesinin artacağını belirten Şahiner, üreticinin maliyetlerinde de düşüş olacağını söyledi. Sulamanın, üreticiye ciddi maliyetleri olduğunu aktaran Şahiner, yağmurlarla birlikte 15-20 gün sulama sıkıntısının da giderilmiş olduğunu ifade etti.

“Üreticiye gereken destek verilmiyor”

Üreticinin çok zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Salahi Şahiner, en büyük sebebin ise üreticiye gereken desteğin verilmemesi olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl destek verilse de bu desteklerin yeterli miktarda olmadığını dile getiren CTP’li Vekil, bunun domates fiyatlarına bakınca dahi anlaşıldığını söyledi.

“Üretici düşmanı hükümet, üretici katili hükümet”

“Domatesin bu fiyatlarda seyretmesi üreticinin suçu değil” diyen Salahi Şahiner şöyle konuştu:

“Hükümet, domates üreticisine ‘fiyat anarşisi yapıyor’ diyor. Anarşistlikle suçluyor üreticiyi, düşmanlıkla suçluyorlar. Asıl üreticinin düşmanı olan hükümettir, üreticinin katili de hükümettir. Çünkü geçtiğimiz yıl 200 domates üreticisi varken bu yıl 50 kişi kalmadı. Artık tarımsal üretimle uğraşmak zengin işi oldu.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu