GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP 22. Olağan Kurultayı’na tepkiler yükseliyor

CTP Milletvekili Şahali'den Binali Yıldırım'a tepki: Kurultay selamlaması değil, Kıbrıs şubesi hitabı

UBP 22. Olağan Kurultayı’na tepkiler yükseliyor.

ŞAHALİ’DEN YILDIRIM’A TEPKİ: KURULTAY SELAMLAMASI DEĞİL KIBRIS ŞUBESİ HİTABI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali, Ulusal Birlik Partisi Kurultayı’na katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım’ın konuşmasına sosyal medya hesabından eleştiri getirdi:

“Binali Yıldırım’ın konuşması “konuğun kurultayı selamlaması” değil, daha çok “AKP Kıbrıs Şubesi” kongresine hitap gibiydi. Aylardır kurultayla yatıp kutultayla kalkan UBP üyeleri bunu hazmeder mi acaba?”

“UBP’Lİ TATAR, UBP KURULTAYINDA”

Şahali sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise, Tatar’ın Anayasa’nın emrettiği gibi bir cumhurbaşkanı olamayacağını dünyaya duyurduğunu ifade ederken, defteri kapatıp ülkeden ayrılmak için yola çıktığını belirtti.

Şahali’nin paylaşımı şu şekilde:

“UBP’li Tatar, UBP kurultayında, Anayasa’nın emrettiği gibi bir cumhurbaşkanı olamayacağını dünyaya duyurdu ve defteri kapatıp ülkeden ayrılmak için yola çıktı.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFSIZLIK İLKESİNİN ÇOK İYİ KORUNMASI GEREKEN BİR MAKAMDIR”

Ulusal Birlik Partisi’nin 22. Olağan Kurultayı’na bir tepki de Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan’dan geldi.

Atakan, Cumhurbaşkanlığı’nın partiler üstü olması ve tarafsızlık ilkesinin çok iyi korunması gereken bir makam olduğunu belirtirken, aksinin saygınlığı ve ağırlığını alıp götürdüğünü ifade etti.

Bu dönemde birçok şeyin çiğnendiği gibi bu önemli özelliğin de çiğnendiğini iddia eden Atakan, bu durumun kabul edilir olmadığını ifade etti.

HP Milletvekili Tolga Atakan’ın paylaşımı şu şekilde:

“KKTC’nde Cumhurbaşkanlığı partiler üstü olmanın, tarafsızlık ilkesinin çok iyi korunması gereken bir makamdır. Aksi saygınlığını, ağırlığını alır götürür. Bu dönemde bir çok şey çiğnendiği gibi bu önemli özelliğimiz de çiğnendi, çiğneniyor. Kabul edilir gibi değil.”

DERYA: “HUKUKÇU ARKADAŞLAR CEVAP VERİRSE SEVİNİRİM”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya, hukukçu arkadaşlara seslenerek cevap istedi: Cumhurbaşkanı, Anayasadaki tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği zaman ne oluyor?

Doğuş Derya’nın sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Hukukçu arkadaşlar cevap verirse sevinirim: Herhangi bir yurttaş yasalara aykırı davrandığı zaman bir hukuk süreci başlıyor. Peki Cumhurbaşkanı, Anayasadaki tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği zaman ne oluyor?”

GÖZAY: “ANAYASAL SUÇ İŞLEYEN TATAR, DERHAL YARGIYA TAŞINMALI”

Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler Girne İlçesi Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Gözay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda UBP’nin 22. Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Anayasaya göre bağımsız kalması gerekirken, bugün tam tersini yaptığını ifade etti.

Gözay, Cumhurbaşkanı Tatar’ın 22. Olağan Kurultayı’nda ki konuşmasında açıkça “bağımsız değil, UBP’liyim” diyerek kurultayda yer aldığını ve taraflı konuşmalarla bunu yerine getirdiğini iddia ederken, Tatar’ın Anayasal bir suç işlediğini ve derhal yargıya taşınması gerektiğini belirtti.

TKP-YG Girne İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Gözay’ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Anayasaya göre bağımsız kalması gereken her seçilmiş cumhurbaşkanının bugün tam tersini yapıyor Ersin Tatar ve ben bağımsız değil, UBP’ liyim diyerek kurultayda yer alıyor ve de taraflı konuşmalarıyla bunu yerine getiriyor. Anayasal suç işleyen Tatar, derhal yargıya taşınmalıdır.”

SOYER: “KURULTAYDA BAŞKAN ADAYLARI TEK KELAM ETMEDİ”

Ulusal Birlik Partisi 22. Olağan Kurultayı’na bir tepki de eski KKTC Başbakanı ve eski CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer’den geldi.

Ferdi Sabit Soyer, ülke sorunlarının önüne geçirilen UBP Kurultayı’nda insansız salona protokol konuşmaları yapıldığına dikkat çekerken, kurultayda Başkan adaylarının tek kalem etmediğini ifade etti.

Soyer, sorunların önüne geçirilen kurultayda görüş ifade edilmeden seçim olacağını ifade ederken, “sonra siyasette nitelik zayıfladı muhabbetleri” dedi.

Ferdi Sabit Soyer’in paylaşımı şu şekilde:

“Ūlke sorunlarının önüne geçirilen UBP Kurutlayında insansız salona protokol konuşmaları yapıldı.

Ama Kurultayda Başkan adayları tek kelam etmedi. Ne program ne görūş. Sorunların önüne geçirilen Kurutayda görūş ifade edilmeden seçim. Sonra siyasette nitelik zayıfladı muhabbetleri”

MANAVOĞLU: “CUMHURBAŞKANI DEĞİL PARTİ AMİGOSU”

Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ‘parti amigosu’ benzetmesinde bulundu.

Manavoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı değil parti amigosu….
YAZIKLAR OLSUN…”

GARİP: “YEMİN ALTINDA ÜSTLENDİĞİ GÖREVİ İCRA EDEMİYOR”

Cumhurbaşkanı Tatar’a bir tepki de Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip’den geldi.

TKP-YG Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip, Cumhurbaşkanı Tatar’ın, UBP kurultayında yaptığı konuşma ile fiili olarak Anayasa’yı çiğnediğini ifade ederek, yaptığı konuşmanın bir itiraf niteliğinde olduğunu belirtti.

Yurdaer Garip, Cumhurbaşkanı Tatar’ın yemin altında üstlendiği görevi icra edemediğini ifade ederken, derhal istifa etmesi talebinde bulunarak, hukuk devleti isek yargıya hesap vermesi gerektiğini belirtti.

TKP-YG Girne İlçe Başkanı Garip’in paylaşımı şu şekilde:

“Fiili olarak Anayasayı çiğneyen Tatar, UBP kurultayında yaptığı konuşma ile bir kez daha tarafsızlık ilkesini çiğnemiştir. Bu konuşma bir itiraf niteliğindedir.

Yemin altında üstlendiği görevi icra edemiyor!. Derhâl istifa etmeli. Ve hukuk devleti isek yargıya hesap vermeli.”

ERHÜRMAN: “CUMHURBAŞKANI BİZİ TEMSİL ETMİYOR İDDİASI MEŞRUİYET KAZANDI”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın UBP’nin 22. Olağan Kurultay’ında ki konuşmasına ilişkin Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı makamında bulunan kişinin devletin ve toplumun birliğini, bütünlüğünü temsil ettiğini hatırlatarak, “Tarafsızlık bu görevin doğal gereğidir.” dedi.

Erhürman, Cumhurbaşkanlığı makamında taraf durumunda bulunmanın bu görevden ve toplumun bütünlüğünü, bütününü temsil etme iddiasından vazgeçmek anlamına geldiğini belirterek, bu durumda toplumun bir kesiminin “Cumhurbaşkanı bizi temsil etmiyor” iddiasının da meşruiyet kazandığını ifade etti.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın paylaşımı şu şekilde;

“Anayasa’ya göre “Cumhurbaşkanı devletin ve toplumun birliğini, bütünlüğünü temsil eder”. Tarafsızlık bu görevin doğal gereğidir.

Taraf olmak, bu görevden ve toplumun bütünlüğünü, bütününü temsil etme iddiasından vazgeçmek anlamına gelir.

Bu durumda toplumun bir kesiminin “Cumhurbaşkanı bizi temsil etmiyor” iddiası da meşruiyet kazanır!!!”

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu