KıbrısManşetSiyaset

CTP PM yarın akşam yeniden toplanıyor

CTP Genel Başkanı Erhürman, tüm partilerin kendilerinin sunduğu ilkeler mazlumesi konusunda ve erken seçim konusunda uzlaştığını açıklayarak, yarın akşam CTP parti meclisini toplayarak yol haritalarını netleştireceklerini ifade etti.

GIYNIK ÖZEL

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Meclis’te temsil edilen siyasi partileri ziyaret eden Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, son ziyaretini Yeniden Doğuş Partisi’ne gerçekleştirdi. Erhürman, tüm partilerin kendilerinin sunduğu ilkeler mazlumesi konusunda ve erken seçim konusunda uzlaştığını açıklayarak, yarın akşam CTP parti meclisini toplayarak yol haritalarını netleştireceklerini ifade etti.

ARIKLI: MEMLEKETİ HÜKÜMETSİZLİKTEN KURTARIN

“Sayın Tufan Erhürman, temel ilkelerini bizimle paylaştı. Bu temel ilkeler tüm siyasi partilerin altına imza atacağı ilkelerdir. Kimsenin de bu ilkelere itirazı olacağını sanmıyorum. YDP çok uzun zamandan beridir geniş tabanlı bir hükümetin oluşmasını istiyor ve savunuyor Tufan Erhürman da geniş tabanlı bir hükümet kurma çabası içerisindedir. Tüm siyasi partiler elini taşın altına koymalıdır” diyen YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Biz kurulabilecek en geniş tabanlı hükümetin kurulmasını istiyoruz. Memleketi hükümetsizlikten kurtarın, YDP kuracağınız azınlık hükümeti dahi dışardan destek vermeye hazırdır” şeklinde konuştu.

ERHÜRMAN: PANDEMİ DÖNEMİNDE SÖZÜMÜZÜ DİNLETEMEDİK

“YDP ziyaretimizle birlikte mecliste temsil edilen tüm partilere ilk tur ziyaretlerimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bizim temel derdimiz bu süreçte şudur; CTP pandeminin başladığı ilk günden itibaren bir kriz masasından bahsetti. Hükümete girmemize gerek yoktur ama tüm partiler kriz masası etrafında toplanmalı dedik, sağlıkta, ekonomide, çalışma hayatında ve eğitimde oluşacak krizi çözmeye odaklanalım dedik, bu işi birlikte yürütelim, hükümette kısılan partiler tek başına bu sorumluluğu yüklenmesin dedik ama bu sözümüzü dinletemedik” diyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Sürecin belli bir noktasında hükümet hata üstüne hata yaptığı için hükümetin istifa edip bir kriz hükümeti kurulması gerektiğini söyledik. Bütün siyasi partiler bu kriz hükümetine destek vermeli dedik. Ekonomik, mali kriz derinleşti, sağlıkta kriz artabilir, bir de bunların üzerine son zamanlarda demokrasi krizi ortaya çıktı” diyerek, “Biz yine tüm partilerin elini taşın altına koyarak bu süreçte mümkün olduğunca bir restorasyonu gerçekleştirmemiz gerekir anlayışıyla yola koyulduk” dedi.

“YARIN AKŞAM PARTİ MECLİSİMİZİ TOPLAYACAĞIZ”

“Ortaya koyduğumuz ilkeler çerçevesinde en azından şunu söyleyebiliriz ki tüm siyasi partiler prensipte bu ilkelerde anlaşabilir. Bu da bizi şunu gösteriyor önümüzdeki dönemde iktidarda da olsak muhalefette de olsak bir biçimde bu ilkeler hayata geçebilir. Tüm siyasi partiler madem hem fikir. Erken seçim konusunda herkes hem fikir. Bu da bir kazanım olarak ortaya çıkabilir. Dolayısıyla ilk turun sonucunda belli irkeler çerçevesinde bir erken seçim hükümeti kurulabileceği ve birlikte çalışma anlayışı ortaya çıktı” diyen Tufan Erhürman, Yarın akşam parti meclisimizi toplayacağız ve tüm siyasi partilerden aldığımız geri bildirimleri değerlendirerek yeni yol haritamızı belirleyeceğiz. Eğer bir hükümet kuramayacaksak bu işi çok uzatmayacağız ama ilk turda olumlu bir havayla karşı karşıya olduğumuzu söylemek mümkün.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu