KıbrısManşet

CTP: Tatar, eleştiri ile seviyesizlik arasındaki farkın farkına varsın!

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik sert bir açıklama yayınlayarak, Tatar’a “eleştiri ile seviyesizlik arasındaki farkın farkına varması” tavsiye edildi.

 

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “seçtirilmiş Cumhurbaşkanı’ olarak nitelenen Tatar, ana muhalefet lideri Tufan Erhürman’a yönelik sarf ettiği sözlerin halkı derinden yaraladığı ifade edildi.

Açıklamada, “Tatar’ın göreve geldiği günden beri Kıbrıs’taki ilerici, demokrat ve muhalif insanları Türkiye Cumhuriyeti’ne ispiyonlamaktan başka bir meşguliyeti olmadığı” ifade edilerek, “Basın-Sen Başkanı Sn. Ali Kişmir’in Türkiye’de gözaltına alınmasına sessiz kalmış, Genel Başkanımız Sn. Tufan Erhürman’ın bu konudaki çağrılarına ise akıllara zarar cevaplar vermiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, Tatar’ın kişisel sosyal medya hesaplarından muhalifleri paylaşarak kendi trollerine linç ettirdiği iddia edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bunun son örneğini de Genel Başkanımız Sn. Tufan Erhürman’a yönelik yaptırmıştır. Kişisel sosyal medya hesabından oldukça seviyesiz bir açıklama yapan Tatar, Genel Başkanımızı linç kültüründen beslenenlerin önüne atmaktan çekinmemiştir.

TC yetkililerinin ağır müdahaleleri sonucu bu makama ‘seçtirilen’ Ersin Tatar’a tavsiyemiz, her fırsatta kendisine muhalif olan Kıbrıslı Türkleri aşağılamak yerine, eleştiri yapmakla seviyesizlik arasındaki farkın farkına varması ve makamının gerekliliklerinden biri olan halkına sahip çıkmasıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu