KıbrısManşetSiyasetToplum

CTP UBP’nin tökezlemesini beklerken

CTP güçlü görünümlü fakat etkisiz muhalefet yapısı ile UBP-DP-YDP hükümetinin bütün yanlışlarını, kötü yönetimini meşrulaştırıyor. Dolayısıyla CTP’nin Meclis’te olması kendileri dışında topluma herhangi bir fayda sağlamıyor

Meclis’te kalmasak her istedikleri yasayı geçirirler ve arzu ettikleri hedefe ulaşırlar demişti  CTP’li değerli bir dost.

Kendisine bunu inanarak mı söylüyorsun diye sorduğum zaman ise ,kem küm etti. Aslında onun da bu düşünceye katılmadığını biliyorum, ve fakat kuyruğu dik tutacak diye inanmadığı bir yaklaşımı savunmaya çalışmıştı o gün, tabii ki bunun yanında parti disiplini de etkili oluyor bu akıl dışı öngörüde..

Hepimiz biliyoruz ki ana muhalefet partisi CTP’nin Cumhuriyet Meclisinde 18 milletvekili ile bulunması hükümetin birileri tarafından eline tutuşturulan ajandasını hayata geçirmesinde herhangi bir engel teşkil etmiyor. Bundan dolayıdır ki CTP’nin ülkeyi yöneten kadrolar içinde olması gerektiğini hep savundum. Yani CTP ince hesapları bir tarafa bırakarak hükümetin içinde yer almalıydı. UBP-CTP koalisyonu bir nebze olsun  bu ülkenin ihtiyacı olan dengeyi oluşturabilirdi, ve elbette bunun yanında 2,3 milletvekilini zar zor çıkarak yama partilerin oyuncağı da yapmazdı bu halkı!

Bugün ise CTP güçlü görünümlü fakat etkisiz muhalefet yapısı ile UBP-DP-YDP hükümetinin bütün yanlışlarını, kötü yönetimini meşrulaştırıyor. Dolayısıyla CTP’nin Meclis’te olması kendileri dışında topluma herhangi bir fayda sağlamıyor.

Kendileri dışında derken kastettiğim şey milletvekilliğinin getirdiği mali kazançtır. Takdir edersiniz ki asgari ücretin brüt 13 bin beş yüz altmış üç TL olan net ise  11 bin sekiz yüz TL gelen  bir ülkede milletvekili maaşlarının 89, 90 bin TL’ye dayanması ne ahlakidir ne de vicdani

Haliyle bu kim ne derse desin kolay kolay vazgeçilecek bir şey değil. Bu nedenle kimse bana halk için buradayız martavalını okumasın, zira bulundukları çatı altında tek bir tane  halkın faydasına olan muhalefet bloğu yoktur. Nitekim UBP-DP-YDP koalisyonu ajandasını CTP’nin etkin sandığı  muhalefetine rağmen çatır çatır hayata geçiriyor. En basit örneği bugün açıkta münhal bekleyen yüzlerce öğretmen varken Türkiye’den buraya 60 kişinin öğretmen olarak atanmasının nasıl bir izahı olabilir? Bunu dahi sorgulamaktan aciz bir muhalefet mecliste kalsa kaç yazar, kalmasa kaç yazar?

Dolayısıyla CTP eğer samimi ise  bu vakitten sonra halk için bugünkü koşullarda yapacağı  en doğru şey meclisten çıkıp halkla birlikte uluslararası toplumun ilgisini artıracak eylemlere liderlik etmesidir. Eğer hükümet ülkeyi kötü yönetirse bize gün doğacak, bizim iktidarımız başlayacak  anlayışı içinde ise CTP bu çok büyük stratejik bir yanlıştır, ki umarım değil. CTP artık farkında olmalıdır ki; ülkeyi yöneten halihazırdaki mevcut yönetim anlayışı ve zihniyeti ile halkın çoğunluk olarak yaşadığı ekonomik çöküşün yanında kimliğimizi, kültürümüzü, değerlerimizi  ve nihayetinde vatanım dediğimiz  topraklarımız da  yok olmakla karşı karşıyayız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu