KıbrısManşetToplum

CTP: “Yok Oluşa, Ekonomik ve Demokratik Fukaralaşmaya Hayır”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan mali protokolde yürüyüş ve sendikal hakları kısıtlayan maddelerin olduğuna vurgu yaptı. Temel hak ve özgürlükleriyle kısıtlama ve kurumsal düzenlemelerin yer aldığı bir protokolün imzalandığını belirten Erhürman, hükümetin anayasal düzenleme içeren bir protokol imzaladığını belirtti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), “Yok Oluşa, Ekonomik ve Demokratik Fukaralaşmaya Hayır” başlığıyla The Paradise Park’ta basın toplantısı düzenliyor…

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yedidalga ve Mersinlik halkına geçmiş olsun diyerek sözlerine başladı. Erhürman, “Ülkeyi yönettiğini iddia edenler, bırakın fakirliği engellemeye çalışmayı, gailesini bile çekmiyorlar” dedi.

Umudun öldürülemeyeceğini, özgüvenin yok edilemeyeceğini kaydeden Erhürman, bunu anlatmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

“EKONOMİK FUKARALAŞMA, DEMOKRATİK FUKARALAŞMAYI DA BERABERİNDE GETİRİYOR”

Anormal bir şeyler olduğunu söyleyen Erhürman, müdahaleler sonucunda hükümetler kurulup bozulduğunu belirtti. Ekonomik krizin ortasında demokrasi krizi de olduğunu dile getiren Erhürman, ekonomik fukaralaşmanın demokratik fukaralaşmayı da getirdiğini dile getirdi. Erhürman, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiden uzaklaştıkça kendi kendine yönetimden de uzaklaşıldığına vurgu yaptı.

“2018’DEKİ KRİZ DÖNEMİNDE HİBELER OLMADAN BÜTÇEMİZ ARTIDAYDI”

2018’de yaşanan krizleri hatırlatan Erhürman, asgari harcamalar için hibe niteliğinde olmadan kaynakların aktarılmadığını söyleyerek bütçenin 54 milyon TL artı verdiğini ifade etti.

“TL KULLANIMINDAN ÖTÜRÜ ERİMEDEN KATMERLİ OLARAK ETKİLENDİK”

Yıllarca CTP olarak TL kullanımından dolayı ortaya çıkan erimeden katmerli olarak etkilendiklerini belirten Erhürman, Türkiye ile imzalanan protokolde bu konuyla ilgili hiçbir madde yer almadığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu