KıbrısManşetToplum

CTP, “Zorlu Töre rahatsızlığı”nı UBP’ye iletti

CTP, Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen özel bir toplantıda Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’den duyulan rahatsızlığı UBP’ye iletti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) mensup milletvekillerine yönelik kullandığı “vatan haini” tanımı siyaseti gerdi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, konuyu Meclis kürsüsüne taşırken, CTP ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) grup başkanvekillerinin de yer aldığı heyetler, konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Siyasi isimlerden edinilen bilgiye göre, CTP heyeti; Genel Başkan Tufan Erhürman ve Grup Başkanvekilleri Erkut Şahali ve Sıla Usar İncirli’den oluşurken, UBP heyeti; Genel Başkan, Başbakan Ünal Üstel, grup Başkanvekili Ahmet Savaşan ve Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu’ndan oluştu. UBP Grup Başkanvekili Sunat Atun ise Meclis’e gitmemesi nedeniyle heyette yer almadı.

CTP heyeti, toplantıda Töre’den duyulan rahatsızlığı iletirken, Töre’nin Cumhuriyet Meclisi Başkanı görevinde olduğu, Meclis’teki uyumu bozacak açıklamalar yapmaması gerektiği hatırlatıldı; Töre’nin “vatan haini” ifadesinin göreviyle asla bağdaşmadığı kaydedildi.

UBP heyeti ise ileriki günlerde konuyla ilgili Töre ile görüşecek.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu