KıbrısManşetSiyasetToplum

CTP’den “tek başına iktidar” vurgusu

CTP’nin 53. kuruluş resepsiyonu, “Bu yol birlikte yürünecek” sloganıyla yapıldı

CTP’nin 53. kuruluş resepsiyonu, “Bu yol birlikte yürünecek” sloganıyla yapıldı.

YOL BİRLİKTE YÜRÜNECEK
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP’nin ülkede birinci parti olduğu, hükümet kurduğu zamanlar yaşandığını ancak denenmemiş şeyin “CTP’nin tek başına iktidarı” olduğunu kaydederek, bu yönde mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy ise Genel Başkan Erhürman’ın toplum liderliğini üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. CTP, 53’üncü kuruluş yıl dönümünü önceki gece Lefkoşa Hidden Garden’da yer alan resepsiyonla kutlandı. “Bu yol birlikte yürünecek” sloganıyla düzenlenen resepsiyona, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, partililer, ülkeden ve Güney Kıbrıs’tan siyasi parti temsilcileri, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

 

SARI KARINCALAR
Tufan Erhürman, resepsiyonda yaptığı konuşmada, sadece partinin değil her CTP’linin bu yıl 53 yaşına bastığını kaydetti. Erhürman, tüm CTP’lilerin bu mücadeleye katkı koyan “sarı karıncalar” olduğunu ifade etti. Erhürman, CTP’nin; bu ülkeye âşık olan, sevdalı olan, bu ülkenin geleceği ve çocukları için yüreği atan herkesle birlikte bu yolun yürüyeceğini, ülkenin birlikte yönetileceğini belirtti. Son yapılan ara seçimden CTP’nin birinci parti çıktığını hatırlatan Erhürman, “tek başına iktidar”dan kastın bu ada için yüreği çarpan, çocuklar ve gençler için, daha yoksullaşılmasın, çocuklar göç etmesin diye gaile çeken herkesle birlikte, halkın iktidarı olduğunu dile getirdi. Erhürman, “İyi ki birlikteyiz, iyi ki yoldaşız” dedi.

 

CANLI TUTULAN UMUT
Asım Akansoy da konuşmasında, tüm olumsuzluklara karşın CTP’nin hep umudu canlı tuttuğunu, umudunu kaybedenlere el verdiğini, omuz verdiğini kaydederek, “Yürüyüşümüz devam ediyor. Bu yol birlikte yürünecek” dedi. Akansoy, 53 yılın kolay geçmediğini belirterek, toplumun farklı kesimlerini de kapsayacak ve toplumla bütünleşecek şekilde, “bu cendereden hep beraber çıkılacağını” vurguladı. Çalışmaların Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de sürdürüldüğünü söyleyen Akansoy, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın Cumhurbaşkanlığı noktasında toplumun her kesiminin onayını aldığını ve toplum liderliğini üstlenmeye hazır olduğunu anlattı. Konuşmaların ardından, “birlik, mücadele, dayanışma” sloganlarıyla 53’üncü yıl dönümü pastası kesildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu