GenelKıbrısManşet

CTP’li belediyelerden sert tepki

Cumhuriyetçi Türk Partisi ve bazı belediyeler Cumhuriyet Meclisi önünde “Anayasa’yı deldirtmeyiz, belediyelerde kaosa izin vermeyiz” sloganıyla eylem yaptı

Cumhuriyetçi Türk Partisi ve bazı belediyeler Cumhuriyet Meclisi önünde “Anayasa’yı deldirtmeyiz, belediyelerde kaosa izin vermeyiz” sloganıyla eylem yaptı

CTP’NİN EYLEMİNE BELEDİYELERDEN ARAÇLI DESTEK… Kuğulu Park’ta toplanıp Meclis’e yürüyen CTP’nin, eylemi; “Anayasa’ya sahip çıkmak ve yerel yönetimlerde kaosa dur demek için” düzenlendi. Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı” ile “Mülki Yönetim ve Bölümleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüşeceği saatlerde düzenlenen eyleme, belediyeler de personel ve araçlarla destek verdi. Eylemde, sivil toplum örgütleri de yer aldı. “Belediyelerimizi kapattırmayız”, “Derdimizi bizden başkası anlamaz”, “KKTC’de 28 belediye değil 50 vekil fazla” yazılı pankartlar taşınan eylemde, “Belediyeler kapatılamaz”, “Hükümet istifa” sloganı atıldı, yasa çalışması kornalarla protesto edildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI NE DEDİ?

ÇELEBi: OLDUBİTTİLERE İZİN VERMEYECEĞİZ… Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, 10 yıldır bu reformun hayata geçirilmesini beklediklerini ancak bunun ortak akıl ve günümüz belediyeciliğine uygun bir reform olması gerektiğini ifade ederek, oldubittilerle, belediyeleri geriye götürecek girişimlere izin vermeyeceklerini söyledi.

ZURNACILAR: MÜCADELEYE DEVAM… Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, KKTC’yi bir iki ülkenin tanıdığını ama Yeniboğaziçi Belediyesi sayesinde 34 ülkede bayrağın dalgalandığını ifade ederken, bu reformun yanlış olduğunu ifade etti, çalışanlara “ekmek kapınızı kapattırmamak için mücadele etmeye devam edin” çağrısı yaptı.

ERDOĞAN: AKLINIZA ESTİĞİ GİBİ REFORM OLMAZ… Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da, Belediyeler Reformu’na “evet” dediklerini ama oturdukları yerden akıllarına estiği gibi bir reformu kastetmediklerini söyledi. Belediyesi kapatılacak belediye başkanlarına “evinizde oturun, maaş verelim” denildiğini ama hiçbir belediye başkanının bunu kabul etmediğini ifade eden Erdoğan, reform görüşmeleri ile ilgili Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ı eleştirdi.

MANİSOY: BU REFORM DEĞİL DAYATMADIR… Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy da, “reform” diye önlerine bir şey getirildiğini bunun “dayatma” olduğunu savundu. Belediyelerin halka verdiği hizmetlere işaret eden Manisoy, Belediyeleri talan edenleri batıranları içeri sokacaksınız iyi belediyeleri kapattırmazsınız” dedi.

SARIÇİZMELİ: ÖNCE DEVLET KATKILARINI ÖDESİNLER… Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Belediyeler Reformu’nun içerik açısından boş olduğunu ve bunun kendilerine dayatıldığını ifade ederek, yıllardır “bizi devlet eliyle batırmaya çalışıyorsunuz” dediklerini ancak seslerini duyuramadıklarını, devlet eliyle katkıları verilmeyerek, batırılmaya çalışıldıklarını savundu.

ÖZTAŞ: KAPATILMASI GEREKEN ESAS SİZSİNİZ… Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da, “Ülkede elektrik, akaryakıt yok, maliyeniz battı. Yani kapatılması gereken sizlersiniz, sizi kapatalım. Oturduğunuz yerden size belediyelerimizi kapattırmayacağız” dedi. Öztaş, “Biz sizinle halk için her yolda yürürüz ama bu yolda bizi karşınızda bulacaksınız” ifadelerini de kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu