KıbrısManşetSiyaset

CTP’li Şahiner ile HP’li Toksöz’den karşılıklı tripleşme

HP Genel Koordinatörü Savaş Toksöz, CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in ‘Hükümete gireceksem neden HP’ye ihtiyacım olsun’ sözleri üzerine, “Güzel insanlar bizim de size ihtiyacımız yoktur. Birbirimize sayısal anlamda ihtiyacımız olmasa bile ülkenin bize ihtiyacı var” yanıtını verdi

HP kanadından ısrarla ‘UBP-CTP-HP koalisyonu kurulsun’ çağrısı gelirken, CTP’li Salahi Şahiner, “Kişisel düşüncem, UBP ile hükümete gireceksem neden HP’ye ihtiyacım olsun” dedi.

HP Genel Koordinatörü Savaş Toksöz, CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in ‘Hükümete gireceksem neden HP’ye ihtiyacım olsun’ sözleri üzerine, “Güzel insanlar bizim de size ihtiyacımız yoktur. Birbirimize sayısal anlamda ihtiyacımız olmasa bile ülkenin bize ihtiyacı var” yanıtını verdi.

“HP, CTP’YE AKIL VERMESİN, HADDİ DEĞİL”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, HP kanadından gelen UBP-CTP-HP koalisyonu çağrısına kişisel eleştiride bulunarak, “UBP ile hükümet kuracaksam HP’ye neden ihtiyacım olsun?” dedi. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, BRT’de Baykan Gürses’in sunduğu 45+ programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CTP vekili olarak, CTP PM’nin alacağı karar hakkında konuşmanın haddine olmadığını söyleyen Şahiner, “UBP-CTP-HP kurulsun demek benim haddime olmadığı gibi HP’nin genel sekreterinin, genel başkanının veya milletvekilinin de haddi değildir” dedi.

HP’nin akıl verdiğini söyleyen Şahiner, “UBP ile hükümet kuracaksam HP’ye neden ihtiyacım olsun” diye sordu.

“BİZE SORUMLULUK DERSİ VERMESİNLER”

HP’nin hükümette olduğu dönemde icraat anlamında hiçbir katkısı olmadığını dile getiren Şahiner, “Bir hükümete gireceksem zaten HP’ye ihtiyacım yoktur. HP, CTP’ye akıl verecek bir parti değildir. Yapılan hadsizliktir” diye konuştu.

HP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde Maraş adımı sonrası puan kazanmak için hükümetten çekildiğini söyleyen Şahiner, yapılanı sorumsuzluk olarak değerlendirerek, “Kalkıp da bize sorumluluk dersi vermesinler” dedi.

HP ile yaşanan güven sorununa işaret eden Şahiner, aynı senaryoyu yaşamak istemediklerini aktardı.

TOKSÖZ: BİZİM DE SİZE İHTİYACIMIZ YOK AMA ÜLKENİN BİZE İHTİYACI VAR

Halkın Partisi (HP) Genel Koordinatörü Savaş Toksöz, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner’in katıldığı bir TV programında, ‘Hükümete gireceksem neden HP’ye ihtiyacım olsun’ sözleri üzerine sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

“Güzel insanlar bizim de size ihtiyacımız yoktur” diyen Toksöz,  bunun bir matematik sorusu da olmadığını belirterek, “Ortada sosyolojik bir gerçeklik vardır ve birbirimize sayısal anlamda ihtiyacımız olmasa bile ülkenin bize ihtiyacı vardır” dedi.

Toksöz’ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“CTP Milletvekili Salahi Şahiner ‘Hükümet kuracaksak HP’ye neden ihtiyacımız olsun’ demiş. Güzel insanlar, bizim de size ihtiyacımız yoktur. Zaten bu bir matematik sorusu da değildir. Ortada sosyolojik bir gerçeklik vardır ve birbirimize sayısal anlamda ihtiyacımız olmasa bile ülkenin bize ihtiyacı vardır. Dolayısıyla bu ihtiyaç meselesini birbirimize olan ihtiyaç değil de memleketin ihtiyacı nedir şeklinde yorumlarsak daha iyi duyulacak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu