GenelKıbrısManşet

CTP’li Şahiner’den “14 Milyonluk Saray” tepkisi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Salahi Şahiner: "14 Milyonluk bir sarayın hakketmeyen birine yapılıyor olması büyük bir ayıptır"

GIYNIK ÖZEL

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Salahi Şahiner, GIYNIK WEB TV’de katıldığı programda Mine İçsel’in sorularını yanıtladı.

Ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Şahiner, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan Mali ve İşbirliği Protokolü konusunu değerlendirdi.

Söz konusu protokolün hazırlanması konusunda Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri tarafından yeteri kadar bilgilendirilmediğini düşündüğünü belirten Şahiner, “heyet kandırıldı mı diye sormak istiyorum” dedi.

3’lü koalisyon hükümetinin bütçe komitesi dışında hiçbir komitede çoğunluğunun olmadığını dile getiren CTP’li vekil, protokolde yer alan taahhütleri yerine getirebilmek için geçmesi gereken yasaların bu durumda nasıl geçebileceğinin sorgulanması gerektiğinin altını çizdi. Tahahhüt edilen yasaların konusunda, protokol hazırlanırken hükümetin, muhalefeti bilgilendiremediğini söyleyen Şahiner, bu yasaların geçmesi için destek talebinde de bulunulmadığını söyledi.

“14 Milyonluk Saray, hakketmeyen birine yapılıyor”

 

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hibe edeceği Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunu da değerlendiren Salahi Şahiner, toplum liderinin çalışma adresinin sembolü olan Cumhurbaşkanlığının başka bir ülke tarafından karşılanmasının bir ayıp olduğunu söyledi. Ülkedeki ekonomik durumunun da altını çizen Şahiner: “Bu kadar sıkışıklığın içerisinde, kuruşa ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde ,14 Milyonluk bir sarayın hakketmeyen birine yapılıyor olması büyük bir ayıptır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu