KıbrısManşet

CTP’li Vekil Dr. Ceyhun Birinci: Kronik hastalarımız, perişan durumda

CTP Girne Milletvekili Dr. Ceyhun Birinci, elektrik kesintilerini eleştirirdi: “Kronik hastalarımız, perişan durumda! Elektrikle çalışan yaşam destek cihazlarını da durdurdunuz, yüce Meclis, egemen devlet naraları atarken devletin ne demek olduğunu unuttunuz.”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin Doktor Milletvekili Ceyhun Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda elektrik kesintileri nedeniyle Hükümete yüklendi. Ceyhun Birinci özellikle kronik hastaların perişan durumuna dikkat çekerek, elektrikle çalışan yaşam destek cihazlarının durduğunu belirtti.

Birinci paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde pandemi, çok ciddi ekonomik kriz, yangın felaketi, deniz kirliliği, kontrolsüz nüfus artışı, plansız programsız yapılaşma yüzünden vatandaşımız perişan durumda iken, bir darbe de, gayrı-meşru (müdahale ile oluşturulan) hükümetin vatandaşa yaşattığı elektrik kesintileri oldu.

Kronik hastalarımız, perişan durumda, elektrikle çalışan yaşam destek cihazlarını da durdurdunuz, Yüce Meclis, egemen devlet naraları atarken devletin ne demek olduğunu unuttunuz. Sosyal devlet, hak, hukuk, vatandaşın anayasal hakları size bir şey ifade etmiyor. Siz biad edip, gayrı-meşru makamlarınızı koruyacaksınız, seçilmiş başkanınızı birileri istedi diye yok sayacaksınız, ülke yangın yerine döndüğü bu günlerde hacca gideceksiniz. Mazot gelsin diye dua edeceksiniz, eşit egemen devlet diyerek, insanımızı dünyadan koparıp, fakirleşmesine, denizden, elektrikten, sudan, sağlıktan, en temel ihtiyaçlarından mahrum bırakacaksınız ve halen utanmadan sıkılmadan, açıklamalarda bulunacaksınız. Yeter artık vatandaşla dalga geçmeyi bırakın ve bu gayrı-meşruluğa son verin. Vatandaşımızın sabrını daha fazla zorlamayın, acilen istifa edip gereğini yapın.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu