Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birkan Uzun’u anma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçirdiği kayak kazası sonucu yaşamını yitiren Birkan Uzun’u anma törenine katıldı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçirdiği kayak kazası sonucu yaşamını yitiren Birkan Uzun’u anma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Tatar, Birkan Uzun’un kabri başında düzenlenen anma töreninde konuştu. Kıbrıs Türkü’nü dünyada temsil eden bir değeri yitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Tatar, Birkan Uzun’u, saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan Uzun’un, kısa yaşamı boyunca eğitim, iş kariyeri ve dağcılık alanında büyük başarılar elde ettiğini, ailesine ve ülkesine büyük gurur yaşattığını söyledi.

Birkan Uzun’un, Kıbrıs’a geldiğinde kendisini makamında kabul ederek, görüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan Uzun’un, eğitim ve sosyal hayatında zirveye tırmanması yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını da zirveye taşımasının önemine vurgu yaptı.

Birkan Uzun’un başarıları ile Kıbrıs Türkü’nü birleştirdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Elde ettiği başarıları ve zirveye tırmandığında, Kıbrıs Türkü’nün hikayesini kendi ağzından dünyaya anlattığı videoyu yayınlayan Birkan’ı unutmayacağız. Birkan Uzun’un adı sonsuza dek yaşayacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar Birkan Uzun’un sözüne de atıfta bulunarak, “Zirveleri tırmanmaya devam eden her şey kalpte ve akılda biter. Yeter ki yıkılmayalım pes etmeyelim.” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu