KıbrısManşet

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, siyasi partilerle görüşmesini devam ettiriyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasının ardından bugün siyasi partilerle görüşüyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi'nin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasının ardından bugün siyasi partilerle görüşüyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi’nin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi ile görüştü.

Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Gene Başkanı Tufan Erhürman, “Haziranda seçime gidilmesi gerekirken hiçbir karar alınmadan anayasa ihlalini kara bir leke olarak tarihimize yerleştirdi. İlk defa Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i feshetmesi için bir dayatma görüyoruz. Tabii ki cumhurbaşkanı Meclis’i feshedebilir ancak bunlar dayatıyor” diyerek Ulusal Birlik Partisi’nin Meclis Genel Kurulu Dayanışma toplantısına erken seçim için tarih getirmemesini eleştirdi.

Kıbrıs Türk halkının bu şekilde yönetilmeyi hak etmediğinin vurgusunu yapan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesinde bu konuları aktardığını belirtti.

Meclis’ten bir uzlaşı çıkıp çıkmayacağı konusunda öngörüsü olmadığını ifade eden Erhürman, “Hükümette bulunan arkadaşların tek derdi kurultay. Hükümetin istifası bile kurultaydaki bir takım hesaplara yönelik icraatlardır. Kurultay hesapları tarih getirmeyi gerektirirse bir tarih sunarlar ancak kurultay hesapları tarih getirmemeyi gerektirirse Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bu iş kalır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu