KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Cumhurbaşkanı Tatar Adıyaman’da İsias Otel enkazını ziyaret edecek

Türkiye’deki deprem bölgelerinde temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şampiyon Meleklerimize mezar olan Adıyaman’da İsias Otel enkazını ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir yıl önce Kahramanmaraş’ın da içerisinde olduğu bölgede meydana gelen 6 Şubat Depremi’nde yaşanan acılara işaret ederek, “Hayatlarını kaybeden insanlarımızın acısı, ailelerin feryadı bizlerin de olmuştur” dedi.

Tatar, Adıyaman’da kaybedilen Şampiyon Melekleri de hatırlatarak, Kıbrıs Türk halkının yüreklerinin, canlarının parçalandığını, halkın halen ağladığını söyledi. “Bize yakışan en kısa zamanda yaraları sarıp, refah bir geleceğe emin adımlarla yürümektir” diyen Tatar, bunun için Sütçü İmamların o kahramanlık ruhunun yaşatılması gerektiğini kaydetti,

“YARALARIN SARILDIĞINI GÖRDÜK”

Yaşanan felaketin çok büyük bir yıkım getirdiğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan çalışmalarla konutlar, kamu alanları inşa edilerek, yaraların sarılmaya başlandığını yerinde gördüklerini kaydeden Tatar, ilim temelinde yapılacak sağlam binalarla gelecek nesillerin böyle acılar yaşamayacağına inanç belirtti. Kıbrıs Türk halkının Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde büyük kayıplar verdiğini anımsatan Tatar, Şampiyon Melekleri, öğretmen ve ailelerini, çeşitli amaçlarla deprem sırasında bölgede olan ve hayatını kaybeden vatandaşları andı.

Bundan 104 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm Anadolu’da kurtuluş ve istiklal savaşları yapılırken, Kahramanmaraş’ta da Sütçü İmam ve arkadaşlarının destansı kahramanlıkları ile Fransız işgalinden kurtuluşunun Büyük Türk milletinin şanlı tarihinde yerini aldığını kaydeden Tatar, yapılan tüm kahramanlıkları yad etti, minnet duygularını ifade etti.

Bugün Doğu Akdeniz’de KKTC’ye yapılan saldırı ve haksızların Türk milletini birbirine daha da kenetlediğini kaydeden Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Dünyası ile KKTC’nin daha da güçlendiğini belirtti. Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında emin adımlarla büyük projeleri başarırken, Doğu Akdeniz’de, mavi vatanda, bağımsız KKTC’nin de geleceğe birlikte yürümenin gururunu yaşadığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu