KıbrısManşetSağlık

Cumhurbaşkanı Tatar: Aşılama, turizm ve eğitimin önünü açmak için zemin oluşturacak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı açıklamada herkesin aşılanması gerektiğini kaydederek, aşının  turizm ve eğitim sektörünün önünü açacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner ve Sağlık Bakanı Ali Pilli, Acil Durum Hastanesi’nde aşı oldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti tarafından KKTC’ne gönderilen Covid-19 aşısını yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı açıklamada herkesin aşılanması gerektiğini kaydederek, aşının  turizm ve eğitim sektörünün önünü açacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Covid-19 aşısını yaptırdım. Kendimi gayet iyi hissediyorum” diye konuştu.

Aşı sonrası Cumhurbaşkanı Tatar açıklamada bulundu.

Tatar  açıklamasında; “Bugün aşı oldum. Sağlık Bakanı Ali Pilli ve tüm Sağlık çalışanlarını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederim. Sağlıkta olağanüstü bir başarımız var. Bu aşıları büyük bir özveriyle bize gönderen  Türkiye’ye teşekkürler. Sağlık Bakanı ile ben ilk aşıyı olduk. Dünya aşı bulmak ve aşılamak için mücadele içindedir. Aşıların dün gelmesiyle aşılama bugün başladı. AB’den gelecek aşıları da kullanacağız. Sağlık Bakanının yaptığı aşı planı kapsamında herkes aşılansın. Aşılamada belli bir oranın yakalanması durumunda turizm ve eğitimin önünü açmak için zemin oluşturulacaktır. İngiltere’de 100′ den fazla insanımızı kaybettik. Ailelerine başsağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu