KıbrısManşetToplumTürkiye

Cumhurbaşkanı Tatar, ‘Girne Koleji Afyon Kampüsü’nü ziyaret etti

Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar, Afyonkarahisar ziyareti çerçevesinde  “Afyon Özel Girne Koleji”ni de ziyaret etti. Tatar, kampüse gelişinde Girne Koleji Kurul Başkanı Ümit Kalko, CEO Dilek Cambazoğlu ve Moldova Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan birlikte  il protokolü tarafından törenle karşılandı.

GAÜ Medya’dan yapılan açıklamaya göre, “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanlarda Direnmek” temasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen etkinlik programında yer alan ‘Afyon Girne Koleji ziyareti ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından gerçekleştirilen konuşmadaki başlıklar ‘Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ tarafından şu şekilde yayımlandı:

Ziyaret sırasında yöneticiler yanında öğretmenler ve öğrenciler ile  bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar  kurumda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti vurgulayarak; kısa bir  konuşma da gerçekleştirdi.

“Güzel Girne şehri; Tarihi, kültürü, eğitimi, denizi ve tüm güzellikleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin olduğu kadar Akdeniz’in de incisidir.İsmini Girne’den almış eğitim kurumunda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti paylaşmak istiyorum.” Sözleri ile konuşmasına başlayan Tatar, “KKTC olarak,  her zaman Türk milleti ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Öğretmenlerimiz, çocukları geleceğe taşıyacak en önemli kişiliklerdir. KKTC ile karşılıklı arkadaşlık, kardeşlik ilişkilerinin daha da geliştirilmesini sizlerden istiyor ve bekliyoruz. Bu, her iki ülkenin geleceğine en somut katkıdır. Çocuklarımız, Atatürk’ün düşünceleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında, milli değerler, barış, huzur ve güvenlik içinde büyüyecek, makamlara ulaşacak, ülkenin geleceğine imza atacaklar.” Değerlendirmesinde bulundu.

Afyonkarahisar’da, Kurtuluş Savaşı’nın Büyük Taaruzu’nun başlatıldığı bu önemli topraklarda, eğitim almanın özel olması gerektiğine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı ErsinTatar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli yerlere gelip, devleti yönetecek gençlere  yüksek başarı içeren bir gelecek diledi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Cumhuriyet için, devlet için, ülkemiz ve halklarımız için sürekli çalışmanız ve kendinizi geliştirmeniz bir zorunluluktur.Bu zorunluluk; Egemenlik ve bağımsızlık amaçlıdır. Bu duygularla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını içtenlikle kutluyorum. Ülkelerimizin geleceği başta olmak üzere dünyanın ve insanlığın sorunlarına farkındalığınızın devamlılığını diliyorum. Yaşarken  ulusal gerekliliklerimiz ile birlikte  doğaya karşı sorumluluk bilinci içerisinde çağdaş, maneviyatı yüksek bir şekilde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinize içtenlikle inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 18 kampüs ile eğitim ve öğretime devam eden Girne Koleji,  “Girne Amerikan Üniversitesinin köklü deneyimiyle, eğitim kalitesini güvence altına alıyoruz.” Sloganıyla  misyonunu sürdürüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu