KıbrısManşetSiyasetToplum

Cumhurbaşkanı Tatar, Sucuoğlu’nun erken seçim söylemine değindi

Cumhurbaşkanı Tatar, en geç Salı sabahı hükümet kurma görevini Sucuoğlu’na vereceğini belirtti

Test sonucu Koronavirüs pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BRT ekranlarında yayınlanan “Manşet+” programına görüntülü olarak bağlanarak, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs olmamla hükümet kurma çalışmalarının yavaşlaması söz konusu olamaz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Başsavcı ile gerekli görüşmelerin yapıldığını, görevlendirmenin bir formülünü bulduklarını belirtti.

“YOL BELLİDİR. BİRAN EVVEL UZLAŞMALARINI BEKLİYORUM”

Hükümet kurma görevini, en fazla Milletvekiline sahip olan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na vereceğini söyleyen Tatar, “Şu anda devam eden temasların biran evvel halkın beklentisine yönelik bir şekilde ortaya çıkması beklentimdir. Yol bellidir. Biran evvel uzlaşmalarını bekliyorum. Herkes halkın verdiği mesaja bakacak, bir model ortaya çıkacak, çıkmalıdır” dedi.

“DAHA FAZLA BEKLEYECEK DURUMUMUZ YOK”

Pandeminin devam ettiğini, ekonominin durumunun ortada olduğunu ifade eden Tatar, “Halkın beklentisi; reformlardır, tedbirlerdir, Meclisin çalışmasıdır. Daha fazla bekleyecek durumumuz yok” şeklinde konuştu.

“GÖREVİ EN GEÇ SALI SABAHI SUCUOĞLU’NA VERİRİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Hükümet kurma görevini en geç Salı sabahı Faiz Sucuoğlu’na vereceğini ifade eden Tatar, “İnşallah o güne kadar negatife dönerim. Dönmezsem, mektup ile görevlendirmeyi halledebileceğime inanıyorum. Ben görevimin başındayım, sadece izoleyim” dedi.

“CTP İLE KOALİSYONUN MÜMKÜN OLMAYACAĞINI GÖRÜYORUM… BANA GÖRE BU KONUNUN ÜZERİNDE DAHA FAZLA DURMANIN GEREĞİ YOK”

“Benim söyleyeceğim tek şey, halkın verdiği mesaja uygun olan modelin biran evvel ortaya çıkmasıdır” diyen Tatar, “CTP ile koalisyonun mümkün olmayacağını görüyorum. CTP muhalefet görevindeyiz diyor, UBP ile koalisyona sıcak bakmadıklarını söylüyorlar. Bu konu üzerinde daha fazla durmanın gereği yok bana göre. Diğer modeller üzerinde süratle bir anlaşmaya gidilmesi gerek” ifadelerini kullandı.

“SAYI KADAR, ÇALIŞACAĞINIZ İNSANLAR DA ÖNEMLİ”

Kurulacak olası koalisyonda sayı kadar çalışılacak insanların da önemli olduğuna dikkat çeken Tatar, “Bu bir ekip işidir. Tüm partiler kendi içlerinde değerlendirmelerini yapıyorlar diye düşünüyorum” dedi

SUCUOĞLU’NUN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI… “SAYIN BAŞKAN HERHALDE BÜYÜK BİR ÖZGÜVEN YAKALAMIŞTIR”

Faiz Sucuoğlu’nun “erken seçim” söylemini değerlendiren Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Genel Başkan herhalde, UBP’nin 24 Milletvekiliyle bu seçimden çıkması noktasında büyük bir özgüven yakalamıştır. Pandemi, ekonomik sıkıntılar… Bu koşullarda 24 Milletvekili ile UBP iyi bir başarı yakaladı. Adres belli, vatandaşın verdiği mesaj belli. Farklı modeller üzerinde beklenmedik taleplerle karşı karşıya kalıyorsa, içgüdüsel bir açıklama yapmış olabilir. İnşallah kamuoyu baskısı, telkinler, birkaç gün içerisinde gerçekçi bir hükümet için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu