KıbrısManşetToplum

Cumhurbaşkanı Tatar: Yeni Ercan Havalimanı’nın cazibe merkezi olacağına inancımız tam

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda açılışı yapılan Yeni Ercan Havalimanı’nın açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Yeni Ercan Havalimanı gibi bir havalimanının Güney Kıbrıs’ta ve dünyadaki birçok ülkede olmadığı kaydederek, “Yeni Ercan Havalimanı’nın cazibe merkezi olacağına inancımız tam” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yeni terminal binasının açılışını yapmanın gurur verici olduğunu kaydetti.

Pandemi döneminde uçuşların durduğunu fakat yeni Ercan Havalimanı’ndaki çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Tatar, “Buranın ismini taşıyan Fehmi Ercan’ı rahmetle anıyorum. Onları unutmamız mümkün değildir” dedi.

Tatar, Türkiye üzerinden dünyanın her yerinden KKTC’ye uçuşların olduğunu dile getirerek, “Böyle bir havalimanı güneyde ve çoğu ülkede yok” ifadelerini kullandı.

İzolasyon ve ambargolara son verilmesi gerektiğini belirten Tatar, “Seyahat özgürlüğü en doğal insan hakkı” diye dedi.

Tatar, Yeni Ercan Havalimanı’nın cazibe merkezi olacağına inancının tam olduğuna vurgu yaparak, “Yeni havalimanı hayırlara vesile olsun” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu