KıbrısManşetSiyaset

Cumhurbaşkanı Tatar’a tepkilerin ardı arkası kesilmiyor!

Cumhurbaşkanı Tatar'ın Milletvekili Asım Akansoy'u hedef haline getirdiğini savunan Kişmir ile Harmancı, Cumhurbaşkanlığı makamının ayaklar altına düşürüldüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Tatar'ın istifa etmesi gerektiğini dile getirdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile CTP Milletvekili Asım Akansoy arasında sosyal medyada büyük yankı uyandıran, ‘askeri törenle şehit cenazesi ve sivil törenle şehit cenazesi’ tartışmalarına Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Kişmir ile Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da dahil oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Milletvekili Asım Akansoy’u hedef haline getirdiğini savunan Kişmir ile Harmancı, Cumhurbaşkanlığı makamının ayaklar altına düşürüldüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Tatar’ın istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

KİŞMİR: TATAR, DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

“Bir birey ve bir ailenin kaybettikleri yakınlarını nasıl defnedeceğine kimse karışmaz, haddi değildir!..

Ersin Tatar’ın yaptığı acılı ailelerin üzerinden şov yapmak, bu ailelerin acılarını istismar etmek ve kendisine muhalif olan bir vekilden şehitler üzerinden intikam almaktır!” diyen Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Kişmir, “Bu kadar aciz duruma düşen bir ‘lider’e sahip olmaktan dolayı utanç duyuyorum… Asim Akansoy’u hedef haline getiren Tatar’ın derhal o işgal ettiği makamdan istifa etmesi gerekir… İşlenen nefret suçudur, sapkın bir düşüncenin dışa vurmasıdır, özel hayatın gizliliğinin ihlalidir, insan haklarını ayaklar altına almaktır!..

Gerçekten yazıklar olsun!!!” sözleriyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı sert bir şekilde eleştirdi.

HARMANCI: O MAKAM BU KADAR AYAĞA DÜŞÜRÜLEMEZ

“Trollerin tehdit, şantaj ve küfürleri zevk veriyorsa durum sandığımızdan da vahim demektir” diyen Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise, “Bir ailenin acısının katmerlendiği bir günde ahkam kesilmesi başlı başına anlamsız bir durumken bir de bu konuya tepki veren milletvekili Sn. Akansoy’u trollere şikayet etmek izahı mantıkla mümkün olmayan bir durumdur. O makama nasıl geldiğinden bağımsız olarak söylüyorum, o makam bu kadar ayağa düşürülmez. Yazık!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu