KıbrısManşet

Cumhurbaşkanı Tatar’ın maskesindeki KKTC detayına CTP’li Erk’ten yorum geldi

Cumhuriyetçi Türk Partisi eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Ada TV'de katıldığı programda Cenevre sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

 

CUmhuriyetçi Türk Partisi eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Ada TV’de katıldığı programda Cenevre sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türk tezlerinin herhangi bir sonuç getirmeyeceğini belirten Erk, Rum Lider Anastasiadis’in duruşunun da sonuca dair katkısı olmayacağını dile getirdi. Rum tarafının eşit güç paylaşımına yatkın olmadığını belirten Erk, Anstasiadis’in “işlevsel sonuç istiyorum” sözlerinin gerçekleşmesi için siyasal eşitliğin olmaması gerektiğini belirtti. Türk tarafının hiçbir zaman sayısal eşitlikten bahsetmediğini de söyleyen Erk, talebin siyasal eşitlik olduğunu, Anastasiadis’in de “işlevsel sonuç”açıklamasıyla bu talebe olumsuz dönüş yaptığını aktardı ve Rum Liderin sözlerinin çözüme katkı koymadığını belirtti.

Bayram çocukları gibi…

Cenevre’de Guterres’in verdiği resepsiyon’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın maskesindeki KKTC bayrağı detayının sorulması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Erk, bunun tamamen bir gösteriş olduğunu ve yapılanın bayram çocukları gibi lolipop emmek olduğunu söyledi.

Erk’in konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Bayram çocukları gibi lolipop emiyorlar. Böyle bir gösteriştir. Çok da ciddi bir iş değildir. “Vay be KKTC tanındı” mı diyeceğiz. Biz bunu temsil ediyoruz diyebiliriz ama herkes neyin n olduğunu biliyor.  Bayrak çocukları lolipop taşır gibi.”

İngiliz Bakan’ın açıklamaları

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’un iki devletlilik konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de yorum yapan ERk konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Straw Türk tarafının lobicilik görevlerini yapan birisi. Straw’un açıklamaları Türkten Türke şeklindedir. Uluslararasında bir etkisi yoktur. Çünkü bu kişi profesyonel olarak Türkiye ile bir lobicilik yapıyor. Bizi heycanlandırır ama dışarda bir katkısı ya da etkisi yoktur.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu