GenelKıbrısManşetSiyaset

Cumhurbaşkanı Tatar’ın onay verdiği “Imagine Projesi”ile Türk ve Rum çocukların beyni yıkanıyor!

 

Bir süre önce Güneydeki Almanya Büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret ederek 2017’de Akıncı-Anastasiadis tarafından başlatılan ve Almanya tarafından finanse edilen İMAGİNE PROJESİ’nin kaldığı yerden yeniden başlatılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Alman Elçisinin bu isteğini olumlu karşılayarak desteklediğini belirtti. Ardından bunun için Akıncı tarafından kurulan ancak hala faaliyetine devam eden İKİ TOPLUMLU EĞİTİM TEKNİK KOMİTESİ ile Milli Eğitim Bakanlığı’na talimat vererek projenin kaldığı yerden devamı için gereğinin yapılmasını istedi.
Oysa çocukların eğitim için ara bölgeye gönderilmesine önceki gün gösterilen sert tepkinin ardından birçok kişiyi arayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ” bu gelişmelerden hiçbir haberi olmadığını, bu konunun Milli Eğitim Bakanlığını ilgilendirdiğini”  iddia etmişti
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise, “kendilerinin CB Tatar’dan gelen talimatı uyguladığını ” ifade ederek savunma yapmıştı.
Hakikat Gazetesi’nin yaptığı araştırmalarda ise  Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Müsteşarı Okan Donangil imzası ile Milli Eğitim Bakanlığına yazılı bir talimat gönderdiği kesin olarak belirlendi.

 

Projenin nihai hedefinin federal birleşik Kıbrıs ‘ı kurmak için zemin hazırlamak olduğu, bu amaçla İKİ TOPLUM gençlerini yakınlaştırmak, onlara KIBRISLILIK KİMLİĞİ AŞILAMAK hedeflendiği biliniyor.


Proje çerçevesinde öğrencilere; “Rumların düşman değil, dost ve kardeş olduğu, geçmişte Barış içinde birarada çok güzel yaşadığımız, Türkiye’nin gelip adayı bölmesinden sonra bu iki kardeş halkın ayrıldığı benimsetiliyor
Türkiye’yi ” işgalci”, KKTC’yi “sahte devlet” olarak niteleyen “Türkiye, ne seni, ne paranı, ne memurunu isteriz, adadan elini çek” pankartları ile mitingler yapan KTÖS de bu projeyi hararetle destekliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu