KıbrısManşetSiyaset

Cumhurbaşkanı’ndan kabine değişikliğine veto!

Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı’nda kabine değişikliğini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğu fakat kabine değişikliği talebinin Cumhurbaşkanı tarafından veto edildiği iddia edildi

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda kabine değişikliğini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğu fakat kabine değişikliği talebinin Cumhurbaşkanı tarafından ilk etapta veto edildiği iddia edildi.

Başbakan Sucuoğlu’nun  Sunat Atun’un Maliye Bakanlığı görevinden alınmasıyla ilgili yazıyı yazdığı, fakat Cumhurbaşkanı Tatar’ın Atun’un görevden alınmasını onaylamadığı öne sürüldü.

Bir diğer iddiaya göre ise, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Başbakan Sucuoğlu’ndan süre talep ettiği ve gün içerisinde Başbakan’ın yeniden Saray’a dönerek kabine değişikli için onay isteyeceği de öne sürüldü.

Siyasi kulislerden elde edilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Sunat Atun ile Faiz Sucuoğlu’nun arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığı ve gerilimi düşerek meselenin tatlıya bağlanması için çabaladığı ifade edilirken, bazı kaynaklar ise Atun’un yerine gelecek isim konusunda bir anlaşmazlık yaşandığı da iddia edildi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu