KıbrısManşetSiyasetToplum

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi tüm hızıyla devam ediyor

İnşaat sürecinin 6 Aralık 2023 yılında tamamlanması bekleniyor...

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu KKTC’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kompleksi Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.

-ÖZEL HABER

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlanan, maliyeti 2.7 milyar TL olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kompleksi Projesi, Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor.

AKTİF YEŞİL ALAN OLUŞTURULUYOR
Amacı, nitelikli peyzaj unsurlarına sahip bir aktif yeşil alan yaratmak olarak duyurulan projede yerleşke alanının yüzde 1,4’ü yapı, yüzde 72,8’i(342.006,73 m²) peyzaj yeşil alanı, yüzde 25,8’i(121.803,69 m²) yürüyüş ve koşu yollarını oluşturuyor. Aynı zamanda, Millet Bahçesinde toplam 19 bin 610 adet ağaç projelendirildi.

PROJE İKİ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Proje “KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi”; ve “KKTC Millet Bahçesi Yerleşkesi” olmak üzere iki ayrı yerleşke olarak planlandı. Birinci bölüm olan KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi, 187 bin 455 metre kare alana sahip olacak. İkinci yerleşke olan Millet Bahçesi Yerleşkesi ise 470 bin 65 metre kare olarak tasarlandı. Millet Bahçesi kısmı toplam yerleşke arazisi olarak 470 bin 65 metre kare. Millet Bahçesi alanında toplam inşaat alanı sadece 8 bin 541 metre kare. İnşaat alanı dahilinde Millet Camii, büfeler ve depoları yapıları yer alıyor.

YERLEŞKE ALANININ YÜZDE 1’İ YAPI
Millet Bahçesi’nin şehrin karmaşasından uzak, huzurlu hissettirecek, insanların dinlenebileceği, yürüyebileceği, sosyalleşebileceği ve keyifli vakit geçirebileceği bir alan olarak tasarlanmasının amaçlandığı ifade ediliyor.

İnşaat sürecinin 6 Aralık 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu