GenelKıbrısManşetSiyaset

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu ilk günden rötar yedi!

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu 9’uncu Dönem, 5’inci Yasama yılı için yapılacak törensel toplantı ile saat 10:00'da başlaması beklenirken, yarım saat gecikmeli başladı.

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu 9’uncu Dönem, 5’inci Yasama yılı için yapılacak törensel toplantı ile saat 10:00’da başlaması beklenirken, yarım saat gecikmeli başladı.

Pandemi nedeniyle konuğun davet edilmeyeceği törensel toplantı, basına ve halka da kapalı gerçekleşiyor.

Cumhuriyet Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, nisabın sağlandığı bilgisini vererek, yeni Yasama yılının hayırlı, uğurlu olmasını diledi ve konuşmasının ardından Yeni Yasama Yılı resmi olarak açıldı.

5. YASAMA YILI ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Sennaroğlu, açılış konuşmasında şunları dile getirdi:

“Yeni yasama yılının halkımıza devletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Meclisin verimli bir çalışma yılı geçirmesini temenni ediyorum. Yeni yasama yılında çok önemli çalışmalar gerçekleştirileceğine inanıyorum. En iyi siyasi formüllerin Meclisimiz olması gerektiğine inanıyorum. Bir buçuk yılda tüm ülkeyi etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadelede halkımıza, devletimize ve kurumlarımıza önemli görevler düşmektedir. Pandemi sürecinde Cumhuriyet Meclisi çalışmaları da etkilenmiştir. Birçok yasa tasarısının yasallaşması sağlanamamıştır.”

Sennaroğlu’nun konuşması sonrası Hükümet ve Siyasi Parti başkanlarına söz verileceği belirtilerek, konuşmaların ardından oturumun kapatılacağı aktarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu