KıbrısManşetToplum

Cumhuriyet Meclisi bugünkü çalışmalarını tamamladı

Denetim göreviyle toplanan Cumhuriyet Meclisi bugünkü çalışmalarını tamamladı

Denetim göreviyle toplanan Cumhuriyet Meclisi bugünkü çalışmalarını tamamladı.

Güncel konuşmaların yapıldığı Meclis Genel Kurulunda söz alan Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, “Dijital Teknolojinin Ekonomiye Dönüşümü, Yasalarımız ve Nitelikli İnsan Gücü” konusunda yaptığı konuşmada, bu konuda iktidar ve muhalefetin neler yapabileceğini gözden geçirmesinin önemine işaret etti.

Halkın refah seviyesini arttırılabilmesi açısından dijital teknolojinin önemine işaret eden Küçük, dijital dönüşümün gelişen ülkeler için daha da önemli hale geldiğini, tarım turizm ve ulaşım gibi sektörlerin dijital teknolojiden faydalanmaya başladığını kaydetti.

Hiç ihracat yapmayan firmaların internet ve dijital teknolojiyle dünyaya açıldığına işaret eden Küçük, gençlerin bu alana yönlendirilmesinin önemine işaret etti.

Teknoloji ile ilgili yasa çalışmalarına ve komitede yapılan çalışmalara da değinen Küçük, yasaların hazırlanmasında iktidar ve muhalefetin beraber çalışmasının önemine işaret etti.

Kayıt dışı ekonomiden bahsedildiğini, bunun da yazılımsal sistemde yaşanan sıkıntıların bir yansıması olduğuna işaret eden Küçük, bilişim teknolojilerinde yapılacak çalışmalarla bir çok şeyin takip edilebileceğini ve zaman tasarrufu sağlanabileceğini kaydetti.

Dünyada yapılan çalışmalara değinerek, dijital ortamda sunulan hizmetlerden örnekler veren Küçük, ülkede ise veri sıkıntısı olduğunu söyledi.

Hükümetin gençlere ve yeni yatırımcılara bu alanda çalışma yapanlara teşvik vermesinin önemine işaret eden Küçük, teknokentlere de teşvik sağlamanın önemine işaret etti.

Türkiye’de teknokentlerden elde edilen güncel verilerden de örnekler veren Küçük, teknokentlerin bugünlerde üniversitelerin çıkış yolu olduğunu kaydetti.

Geleceği şekillendirecek şeyin bilim ve teknoloji olduğunu vurgulayan Küçük, ülkede tek yapılması gerekenin planlama ve teşvikler olduğunu söyledi.

Küçük, bu alana ciddi destek verilmesi için ilgili bakanlardan katkı istedi.

Küçük, Teknoloji ve Bilişim Teknolojisi Çalıştayının yapılması önerisinde bulunarak, teknoloji ve yazılım alanında serbest bölge olunabileceğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu