GenelKıbrısManşetSiyaset

Cumhuriyet Meclisi değil; “Krallık Meclisi”

“Cumhuriyet Meclisi, krallık meclisine dönüştürülmüş” diyen Erhürman, “Meclis’i böyle yönetmeye kalkarsanız daha da fazla sorun çıkacaktır” uyarısında bulundu

“Cumhuriyet Meclisi, krallık meclisine dönüştürülmüş” diyen Erhürman, “Meclis’i böyle yönetmeye kalkarsanız daha da fazla sorun çıkacaktır” uyarısında bulundu

“KİM BAKAN OLACAK GAİLESİ ÇEKEN BİR YAPI”

“Meclis daha çok sokakta, sokak daha çok Meclis’te” anlayışıyla sokağa döküldüklerini belirterek, yaptıkları eyleme farklı görüşlere sahip insanların katıldığını hatırlatan Erhürman, bunun başlangıç olduğunu kaydetti. Herkesin var olan durumdan şikayetçi olduğunu ifade eden Erhürman, “Çocuklarımızın gözünü göç yollarına diktiğini görüyoruz” dedi. Yurttaşların her gün harcamalarını kıstığını dile getiren Erhürman, memlekette yabancıların alım gücü üzerinden fiyatların konuşulduğunu vurguladı. Tufan Erhürman, “Halk yoksullaşırken, karşımızda ‘kim bakan olacak’ gailesi çeken bir yapı var” dedi.

“YASA ÇIKARAN ORGAN, YASAYA UYMUYOR”

Bundan sonraki eylemlerde daha da güçlü bir şekilde söylemlerin dile geleceğini belirten Erhürman, sokakta olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Cumhuriyet Meclisi bütçesinin görüşüldüğü komite toplantısında, Meclise ait arızalı iki araç adına, tamirde oldukları süreçte binlerce liralık benzin alındığı ortaya çıkması ve soruşturma başlatılması konusuna değinen Erhürman, “Meclis aslında krallık gibi yönetiliyor. Mevzuata uyulmuyor. Meclis, yasa çıkaran organ. Yasa çıkaran organ kendi yasaya uymuyor. Bürokratı atayan sizsiniz. Meclis başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı sizde. Niye meclis mevzuatını uygulamıyorsunuz? Bu insanların hiçbirinin haberi olmadan bir sürü karar var. Meclis’in, Meclis’in yasalarına göre yönetilmesi gerektiğini bilmezseniz, bu Meclis yönetilmiyor demektir. Cumhuriyet Meclisi, krallık meclisine dönüştürülmüş. Meclis’i böyle yönetmeye kalkarsanız daha da fazla sorun çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİNİN BİZE DEVLETÇİLİK SATMASINDAN BIKTIK”

“Bu zihniyette devletçilik, milliyetçilik yok, bir tek koltuk var” diyen Erhürman, laf ebeliği ile bir yere varılamayacağının halk tarafından da görüldüğünü kaydetti. Kayıt dışı ekonomiye rağmen bu devletin gelirlerinin, giderlerini karşıladığına dikkat çeken Erhürman, ek bütçede gelirlerin saklandığını anımsattı. Nüfus politikasının önemine de işaret eden Tufan Erhürman, “Benim yurttaşımın alamadığı evin alıcısı var, gidemediği lokantanın müşterisi, alamadığı arabanın da alıcısı var. Fiyatlar da benim yurttaşımın alım gücüne göre belirlenmiyor. Talep başka yerden geliyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu