GenelKıbrısManşetSiyaset

Cumhuriyet Meclisi, tatil öncesi son toplantısını bugün yapacak

Cumhuriyet Meclisi, Anayasa gereği tatile girmeden önce son toplantısını bugün gerçekleştirecek. Gündemde 2 yasa tasarısı ve vekillerin güncel konuşması var.

Cumhuriyet Meclisi, Anayasa gereği tatile girmeden önce son toplantısını bugün gerçekleştirecek. Gündemde 2 yasa tasarısı ve vekillerin güncel konuşması var.

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu bugün saat 10.00’da toplanacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun gündeminde 2 yasa tasarısı ve milletvekillerinin güncel konuşmaları var.

25 Haziran’da yapılan seçim sonucunda Cumhuriyet Meclisi’ne girmeye hak kazanan CTP Milletvekili Sami Özuslu için yemin töreni ise genel kurulun olağanüstü toplantıya çağrılacağı başka bir tarihte yapılacak.

2 YASA TASARISI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugün saat 10.00’da başlaması beklenen toplantısında Kıbrıs Vakıflar İdaresi Kiracılarının Birikmiş Kira ve Gecikme Zammı Borçlarının Tahsili İle İlgili Kuralların Düzenlenmesi (Geçici Kurallar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşülecek.

Tasarıların görüşülüp onaylanmasının ardından güncel konuşmalara geçilecek.

MECLİS, YEMİN TÖRENİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞRILACAK

Zorlu Töre, yaptığı açıklamada, Meclis’in yasama yılının bugün sona ereceğinden yeni seçilen vekilin yemin etmesi için Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılacağını belirtmişti.

Töre, seçim sonuçlarına 5 günlük itiraz süresi olduğunu hatırlatarak, sonuçların Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından mazbatası verilecek seçilmiş kişinin 10 gün sonra Meclis’te yemin edeceğini söylemişti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu