KıbrısManşetSiyaset

Cumhuriyet Meclisi’nde kavga!

Cumhuriyet Meclisi'nde konuşma yapmak amacıyla kürsüye çıkan CTP Milletvekili Devrim Barçın ile UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak arasında fiziksel temasın da yaşandığı bir kavga çıktı

Cumhuriyet Meclisi’nde konuşma yapmak amacıyla kürsüye çıkan CTP Milletvekili Devrim Barçın ile UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak arasında fiziksel temasın da yaşandığı bir kavga çıktı.

İkilinin karşılıklı söz düellosunda tansiyon yükselince ikili birbirinin üzerine yürüdü ve karşı karşıya geldi. Yaşanan kavga diğer milletvekillerinin araya girmesiyle ayrıldı.

CTP Milletvekili Devrim Barçın, 18 Mayıs tarihinde ana muhalefet partisinin  yürüyüş yaptığını, ve güvenoylamasına Meclis İç Tüzüğü’ne uygun sekreterlikten onay da alarak ‘hayır’ tişörtleriyle girdiklerini ifade ederek, konuşma metninin başlığını değişen faşist zihniyetin oylama sırasında ise Meclis TV’ye talimat verdiğini ve oylama sırasında sadece Cumhuriyet Meclisi Başkanı’nın gösterildiğini söyledi.

“BEN SOSYALİSTİM, SİZ FAŞİST”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk kez milletvekillerinin oy kullanırken gösterilmediğini kaydeden Barçın, “Bu, faşizan anlayış değil de nedir?” dedi. Barçın bunun üzerine tişörtü kürsüye koydu. Barçın, Töre’ye “Ben sosyalistim siz faşistsiniz” dedi.

Ardından UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, Barçın’a tepki gösterdi. Yeşilırmak, tişörtü kürsüden almak için Barçın’ın üzerine yürümesi üzerine Barçın da “Gel hadi al!” ifadesini kullandı.

Diğer milletvekilleri araya girerek Yeşilırmak’ı sakinleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu