KıbrısManşetToplum

Cumhuriyetimiz 40 yaşında

En büyük bayramımız olan 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı İskele’de de büyük bir gurur ve heyecanla kutlandı

En büyük bayramımız olan 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı İskele’de de büyük bir gurur ve heyecanla kutlandı.

KKTC’NİN 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İSKELE’DE TÖRENLE KUTLANDI
Cumhuriyetimizin 40.yaşı için İskele’de düzenlenen törenler Atatürk Anıtı ve Ecevit Meydanı’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Atatürk Anıtı önündeki tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla son buldu. 15 Kasım 1983’te bağımsızlığına kavuşan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün 40 yaşında.

“GURURLA ÇOK YAŞA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ”
İskele Belediyesi önünden hareket eden Bekirpaşa Lisesi Bandosu’nun Atatürk Anıtı önüne varmasıyla başlayan İskele’deki törende, Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulduğu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından resmigeçidin de yer aldığı ikinci tören Ecevit Meydanı’nda gerçekleşti.

TOROSLU: DEVLETİMİZ BİZİM EGEMENLİĞİMİZDİR, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR, İRADEMİZDİR
İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Eğitim Merkez Komutan Vekili İstihkâm Yarbay Vedat Güner’in ve KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever’in tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, devletimiz bizim egemenliğimizdir, özgürlüğümüzdür, irademizdir’ dedi. “Cumhuriyetimizin 40.yılını kutladığımız bugünde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlığı içerisindeyiz” diyen Toroslu, Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu