KıbrısManşetToplum

Cumhuriyeti’nin 39. kuruluş yıl dönümü, Gazimğausa’da da coşku ile kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Gazimağusa’da tören gerçekleştirildi

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN 39. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ, GAZİMĞAUSA’DA DA COŞKU İLE KUTLANDI…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Gazimağusa’da tören gerçekleştirildi.

Saat 09:30’da Gazimağusa Zafer Anıtı’nda başlayan çelenk koyma töreninde, Anıt’a protokol sırasına göre çelenkler koyularak bayraklar göndere çekildi ve tören tamamlandı.

Saat 14:00’da ise İsmet İnönü Bulvarı’nda Eski Lemar AVM olarak bilinen Macro Market önünde tören protokolünün ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin yerini almasının ardından, Saygı Duruşu ve Bayrakların göndere çekilmesi ile ikinci tören de başladı.

Mehmet Ali Şanlıol – Mehmet Ali Onaç’ın sunumları ile devam eden törende, Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut ve Gazimağusa Belediyesi As Başkanı Ahmet Öztenay selamlama aracı ile halkı, bulunan okulları ve birlikleri selamladı.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Tarih Öğretmeni Emine Tosunoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. Yıl Dönümü’nün anlam ve önemini “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Halkı’nın kendi kendini yönetme isteğinin ve mücadelesinin bir sonucudur. Bu sonuca ulaşmak uzun ve zorlu bir mücadelenin varlığını gerektirmiştir.” sözleriyle ifade etti ve Cumhuriyetin ilan edilmesi ile birlikte kendi kaderimizi tayin etme hakkımızı, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü de ilan ettik. Cumhuriyetimizi yaşatmak ve dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için mücadelemizi her koşulda sürdürmek boynumuzun borcudur.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sonrasında Gazimağusqa Türk Maarif Koleji öğrencisi Mehmet Efe İlbaş, Kuzey Kıbrıs Türk Marşı isimli şiiri okudu ve 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Bahadır Kılıç da bir konuşma gerçekleştirdi.

Kılıç, konuşmasında “Bu cumhuriyet, Kıbrıs Türk Halkı’nın Ana Vatan Türkiye ile omuz omuza zulüm ve haksızlığa karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin en kıymetli karşılığıdır.” diyerek KKTC’nin 39. Kuruluş Yıl Dönümü’nü kutladı.

Resmi Tören geçişi ile devam eden tören Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konseri ile sona erdi.

(MHA)

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu