KıbrısManşet

“Cüzzamlı muamelesi gördüm”

Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak kendisi için “Yemedi, içmedi, gezdi. 106 kişiye bulaştırdı” şeklinde yorum yaptı.

VİRÜSÜ SANKİ BEN YAYMIŞIM GİBİ DAVRANILDI… Yıldız, “Eşimin ailesinde 5 kişi pozitifti. Belediye Başkanı Yeşilırmak’ın yapmış olduğu yanlış açıklamalar sonucunda virüsü benim bulaştırdığım ve Karpaz’a taşıdığım izlenimini yarattı” dedi.

Meyil Avcan

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisiyle, Mart ayında ülkemize tatil yapmaya gelen ve Salamis Otel’de konaklayan Alman turist kafilesi sayesinde tanıştık.

Alman turist kafilesinden birkaç turistte Covid-19 vakası tespit edilmesinin ardından ülkemizde salgın mücadelesi de başlamış oldu. Alman turist kafilesini taşıyan otobüs şoförlerinden Özgür Yıldız da koronavirüs salgının kurbanı oldu.

Yıldız, yaşadığı süreci tüm detaylarıyla, GIYNIK Gazetesi’yle paylaştı. Yeni Erenköy Belediyesi Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın kendisine cüzamlı muamelesi yaptığından yakınan Yıldız, bu duruma çok üzüldüğünü ifade etti.

Koronavirüs vakalarının ilk olarak Salamis Otel’de ortaya çıktığını anımsatan Yıldız, g günlerde kendisinin de Girne’de olduğunu ve 10 Mart’ta otelin karantinaya alınmasıyla birlikte kendisinin de karantina sürecinin başladığını aktardı.

“SALAMİS OTEL’İN AKABİNDE BEN DE KARANTİNAYA GİRDİM”

Yıldız, otelin karantinaya alınmasının akabinde kendisinin de karantinaya alındığını ifade ederek, sürece evinde devam ettiğini ve ev alışverişlerini dahi eşinin yaptığını vurgulayarak, “Siz kendinizi nasıl koruduysanız, biz de öyle koruduk” dedi.

Virüsün 10 gün sonra semptom göstermeye başladığını söyleyen Yıldız, yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

“21 Mart gecesi vücudumda bir kırgınlık, eklem ağrısı, titreme hissettim ve hafif ateşlenmeye başladım. Uyuduktan sonra ateşim yükseldi. Ben bunu fazla önemsemedim, çok yoruldum ve ondan oldu diye düşündüm. Panadol kullanmaya başladım. 2. gün başka ilaçlar kullanmaya başladım. Ertesi iki gece ateşim çıktı ve düşüşe geçmedi. 4. günün öğleni sağlık ocağına gittim. Ateşimin düşmediğini söyledim. Hemen Sağlık Bakanlığı arandı. Sağlık ocağı beni sevk etti. 24’ünde test yapıldı ve 25’inde pozitif olduğum ortaya çıktı.”

“VİRÜSÜ SANKİ BEN YAYMIŞIM GİBİ DAVRANILDI”

Özgür Yıldız, “Köylüyüz. Günün sonunda konuştuğumuz, görüştüğümüz kişiler vardı. Testi ben yaptırdığım için virüsü ben yaymışım gibi göründü. Hastalığı bence alman turistler getirmedi. Alman turistlere teşhis konuldu. Ben 24’ünde hastaneye gitmeseydim ne olacaktı?” diyerek, o dönemde koronavirüse yakalanıp hastaneye gitmeyenlerin de olduğunu ifade etti.

Eşinin de o dönemde astım olduğunu ve onu da makineye bağladıklarını kaydeden Yıldız, “Eşimin ailesinde 5 kişi pozitifti. Belediye Başkanı Yeşilırmak’ın yapmış olduğu yanlış açıklamalar sonucunda virüsü benim bulaştırdığım ve Karpaz’a taşıdığım izlenimini yarattı” dedi.

Yıldız, Belediye Başkanı’nın kendisine hastalıklı muamelesi yapmasının son derece yanlış bir durum olduğuna vurgu yaparak, kendini kötü hissetmesinin ardından hemen hastaneye gittiğini söyledi.

“EMRAH YEŞİLIRMAK’A ÇOK KIRGINIM”

“Hastaneye gidiyorsunuz, testinizi yapıyorlar. Pozitif çıkarsa hemen Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçiliyor. Sonrasında tek tek kimlerle temasta bulunduğunuzun isimlerini veriyorsunuz” diyen Yıldız, kendisinin 20 kişiyle temas ettiğini belirtti.

Yıldız, temaslılarından birinin pozitif çıkması durumunda bu rakamın daha da artma ihtimali olduğundan bahsederek, bölge yöneticilerine kalbinin çok kırıldığını kaydetti.

Bu süreci yaşarken cüzzamlı muamelesi gördüğünü üzülerek belirten Yıldız, Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın kendisini 2 kez aradığını ve çağrısını görüp, geri dönüş yaptığında ise kendisinin telefonu açmadığını aktardı.

Özgür Yıldız, kendisinin sosyal medyada da linç edildiğini üzülerek söyleyerek, Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın kendisi için “Yemedi, içmedi, gezdi. 106 kişiye bulaştırdı” şeklinde yorum yaptığını da sözlerine ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu