KıbrısManşetToplumTürkiye

Cypfruvex ‘Enter Fresh Euro Asya Antalya Fuarı’na katıldı

Kıbrıs Meyve ve Sebze İşletmecilik Ltd. (Cypfruvex) Genel Müdürü Cemal Redif ve Yönetim Kurulu 2023-2024 narenciye sezonu hazırlıklarının başlaması sebebiyle muhtemel alıcılarla görüşmek için Enter Fresh Euro Asya Antalya Fuarına katıldı.

Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif, fuar sonrası yaptığı yazılı açıklamada, gelecek hasat döneminde ürün satışı için dünyadan muhtemel alıcılarla görüşmeler yapmak, Türkiye iç pazarına daha yoğun şekilde ürün pazarlayabilmek ve Avrupa pazarına istikrarlı satış sağlayabilmek adına fuara katıldıklarını aktardı.

Redif, bu yılki rekolte tahminlerine göre tüm Akdeniz havzasındaki ülkelerde en az yüzde 20 fazlalık olacağını belirtti.

Farklı bir satış politikası geliştirmek üzere fuara katıldıklarını ifade eden Redif, ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayları dönemindeki mandalina ve valensiya portakal hasadında sıkıntılar yaşamamak adına girişimler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Redif sözlerine şu şeklide devam etti:

“Ülke ekonomisinde çok büyük katkısı olan narenciyenin lojistik sıkıntılarını da mümkün olduğunca çözebilmek adına da görüşmeler yapıyoruz. Ülke şartlarında ürünü kendimizin depolayamaması çok büyük bir eksikliktir.

Maliyet hesaplamaları ve giderlere yansıyan etkileri ile ürünün pazarda talep edildiği zamana göre satışını yapabilmenin avantajları için ürünün Kıbrıs’ta soğuk hava depolarında depolanması gerekmektedir.

Bu gereklilikle ilgili araştırmaları yaparak şirkete kaynak sağlayıp yatırımların da yapılmasının önünü açmak istiyoruz. Bakanlığımız ile aynı paralelde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Daha önce girilmemiş farklı ülkelere de ürün hazırlayabilmek için tüm imkanları seferber ettik. İnşallah muvaffak oluruz ve üreticimizin de hayırlı bir sene geçirmesini sağlarız.”

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Türkiye’nin sektöründe tek “Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarı ve Konferansları” INTERFRESH EURASIA 28-30 Eylül tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek.

Interfresh Eurasia Genel Koordinatörü Murat Özer, yaptığı açıklamada ; “ Fuar ile ülke ekonomisine, ihracata ve üretime fayda sağlamak istiyoruz , son üç fuarda edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda eylül 2023 fuarı için vitesi büyülttük , amacımız içinde bulunduğumuz bu coğrafya da Interfresh Eurasia‘ yı sektörün buluşma platformu yapmak. “ olduğunu belirtti.

Açıklamalarına fuarın teması ve içeriği ile ilgili bilgiler vererek devam eden Özer ; Bu yıl ki ana temanın
‘ Sürdürülebilirlik ‘ olduğunu ifade eden Özer, açıklamalarını sürdürürken ana temanın altında yer
alacak olan Interfresh Global Konferanslarında :
• Meyve / Sebze Pazarlaması ve Geleceği
• Meyve / Sebze sektöründe Digital Teknolojilerin Kullanım Olanakları.
• Meyve / Sebze sektöründe Bahçeden / Çatala Kayıplar, Çözüm Önerileri.
• Donmuş Sektörünün Dünü, Bugünü ve Geleceği.
• Örtüaltı Yetiştiriciliğindeki İklimlendirme Sektörünün Yeri ve Geleceği.
• Meyve / Sebze iç ve Dış Satımında Karşılaşılan Güçlükler, Öneriler.
• Sebze ve Meyvelerin Soğuk Muhafazasında bilinen yanlışlar ve Teknolojik Gelişmeler.
• Dünya ve Ülkemizde lojistik hizmetleri ve Geleceği.
Konularının ele alınacağını belirtti.
“ Fuar alanı içerisinde, diğer üç fuarımızın dışında oluşturduğumuz , ‘ İklim Değişikliği Ve Yeşil Dönüşüm ’ özel bölümüyle de belirtilen konuları içeren konferans ve paneller ile de farkındalığı arttırılması hedeflenmektedir. Dünya genelinde en çok gündemde yer alan ‘ İklim Değişikliği ve Uyum Sağlama ’ ve stratejilerinin belirlenmesi konusunda , alanlarında uzman yerli / yabancı akademisyenlerin de katılımıyla sorun ve çözüm önerileri fuar etkinlikleri içinde yer alacaktır” Fuar genel koordinatörü Özer açıklamalarına devam ederken, belirtilen tarihlerde yapılacak olan bu fuarın dünyada ses getiren bir organizasyon olacağına inandıklarını, bu nedenle yoğun bir gayret içerisinde heyecanla etkinliği beklediğini belirtmektedir.
“ Tüm paydaşların sinerjisiyle fuarı en etkin şekilde yapabilmek için çalışma yapıyoruz.” dedi. Sektörün ülke ekonomisindeki önemini ve ihracatta ki yükselen ivmesini daha da yukarılara taşınmasında Interfresh Eurasia ’ nın çok etkin bir rolü olacağını , sektörün buluşma noktası olması anlamında tam kapasite gayret gösterildiğini vurgulayan Özer ;
“Ticaret Bakanlığımızın destekleri ve yurt dışında faaliyet gösteren sektörün önemli acenteleri ile birlikte Yurt Dışı Alım Heyeti programları yapıyoruz. İhracatçımızın beklediği alıcıları Interfresh Eurasia’ya getireceğiz, hedef ülkelerdeki, Büyük Toptancıları, Market Zincir Mağazalarının Alıcılarını , Hedef Pazarlardaki Hallerde faaliyet gösteren halcileri ve uluslararası ticaret firmalarının temsilcilerini 28-30 Eylül tarihinde Antalya’da İnterfresh Eurasia’ da ağırlayacağız.”dedi.

“Başta Avrupa ve Orta Doğu coğrafyası olmak üzere 44 ülkeden gelecek alıcıları Interfresh Eurasia’da ağırlayacağız.Dünyada ses getiren bir organizasyon olacağına inanıyoruz ” dedi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu